ERR.ee: politoloogid ennustavad valitsusele keerulist aega sügiseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Ivari Padar hoidis juba 2007. aasta võimulepet sõlmides veidi eraldi. Paremparteide juhid Mart Laar ja Andrus Ansip olid aga veel eufoorias – ehkki seljataha oli juba jäänud esimene tüli Laari välisministriportfelli pärast, mida viimane ei saanudki.
Sotsiaaldemokraat Ivari Padar hoidis juba 2007. aasta võimulepet sõlmides veidi eraldi. Paremparteide juhid Mart Laar ja Andrus Ansip olid aga veel eufoorias – ehkki seljataha oli juba jäänud esimene tüli Laari välisministriportfelli pärast, mida viimane ei saanudki. Foto: Toomas Huik

Politoloogid ennustavad praegusele valitsusele keerulist aega sügiseks, kui on läbi saanud nii Euroopa Parlamendi kui ka kohalikud valimised.

Täna kaks aastat tagasi astus ametisse Andrus Ansipi valitsus, seitse ministrit Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide valitsuses asusid ministriametisse esimest korda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi võimuliidule ei ennustatud pikka iga, on see hoolimata pingetest siiamaani vastu pidanud.

«Koalitsioonisisesed vastuolud on tegelikult väga paljuski pärssinud neid tegevusvõimalusi ja stareegiaid,» märkis Tallinna ülikooli politoloog Tõnis Saarts.

Politoloog Rein Toomla hinnangul ei ole valitsusliidul kaheaastasest tegevusest midagi väga eredat ja unikaalset ette näidata.

«Kui aasta tagasi oleks tulnud näiteks käibele euro, siis oleks saanud öelda, et see valitsus sai hakkama millegi tõepoolest unikaalsega,» märkis Toomla.

Toomla ja Saarts ennustavad koalitsioonile keerulisi aegu sügisel, siis võib nende hinnangul praegune võimuliit laguneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles