Hanno Pevkur: suhtlen parteilastega otse, mitte läbi meedia

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Andres Haabu

Reformierakonna juhatusse kuuluv sotsiaalminister Hanno Pevkur ei soovi avalikkusele öelda, kas ta usub partei rahastamisskandaalis Kaja Kallast või Andrus Ansipit ning kas keegi peaks juhtunu tõttu tagasi astuma. Ka ei pea ta oluliseks avalikult välja öelda, kas ka tema meelest ei suuda opositsioon Eestit pädevalt juhtida ja Euroopas esindada.

Hanno Pevkuri vastus

Mul ei ole kunagi olnud erakonnaliikmetega suhtlemisel probleeme ja kui ma tahan kellegi käest midagi küsida, siis olen seda ka teinud. Ka üldisemalt on mul arusaamine, et kui on erakonnaga seonduv küsimus, siis me arutame selle eelkõige omavahel põhjalikult läbi. Teie küsimustes mainitud teemasid on käsitletud korduvalt erakonna juhatuses ja teistes aruteludes ning olen veendunud, et arutatakse ka tulevikus. Ehk lühidalt – mulle meeldib erakonnakaaslastega seotud küsimusi arutada osapoolte endiga vahetus suhtluses, mitte läbi avaliku meedia.

Postimehe arvamusportaal esitas Pevkurile järgnevad küsimused:

- Kuidas suhtute sellesse, et Kaja Kallas avalikustas oma seisukoha sellisel moel meedias ja veebis, nagu me seda eelmisel nädalal lugeda saime?

- Kallas annab mõista, et ei usu Andrus Ansipi, Kristen Michali ja teiste versiooni Reformierakonna rahastamisskandaalist, ning märgib, et ka suur osa ühiskonnast on sama meelt. Kas teie usute ülalmainitud poliitikute versiooni? Miks?

- Kuidas te suhtute Kallase ettepanekusse, et see teema tuleb veel parteis avatud kaartidega selgeks rääkida, mitte lõppenuks kuulutada või summutada?

- Kallase sõnul vajab juhtum lisaks juriidilisele poliitilist-eetilist lahendust – seda, et vea teinud võtaksid vastutuse. Milline võiks teie nägemuses olla juhtumi poliitiline lahendus, kas näiteks mõne ministri või erakonna juhtivtegelase tagasiastumine?

- Kas leiate TV3 «Kolmeraudses» sõna võtnud Jürgen Ligi eeskujul, et Reformierakonna valitsusele ei ole alternatiivi – et opositsioon ei suudaks Eestit pädevalt juhtida ja Euroopas esindada?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles