Palmaru: kriisi lahenduste põhivõti peitub kultuuris

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lapsed valmistuvad üldlaulupeoks.
lapsed valmistuvad üldlaulupeoks. Foto: Peeter Langovits

Ainult majandusmeetmetega ei ole võimalik sellest kriisist välja tulla, lahenduste põhivõti on tegelikult kultuuris, ütles Akadeemia Nord professor ja endine kultuuriminister Raivo Palmaru.


Väga hoolikalt tuleks jälgida, millised on need «hinnalised lilled», millest ei tohiks kokkuhoiu raames mitte mingil juhul üle sõita, rääkis Palmaru Raadio 2 saates «Ülekuulamine», vahendab ERR Uudised.

«Meie kultuuri alus on keel,» lausus Palmaru. Seega on tema sõnul «hinnalisteks lilledeks» kõik, mis on seotud keelega - kirjandus, teater, muusika, kujutavad kunstid, raamatukogud ning film.

«Tuleb saada aru, et kõik need alad on pidevas arengus, ennast taastootvad alad, kus ei tohi mingit katkestust tekkida,» rääkis Palmaru.

Samuti on tema hinnangul äärmiselt oluline laulupeo traditsioon. «Oluline ei ole ju ainult see, et tullakse kokku, sellele eelneb ju kohtadel töö./../ seda kõike on vaja toetada,»sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles