Jäppinen: vaid opositsioon külvab lasteaedades paanikat

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeval hakkas eile kraanist vesi voolama alles õhtul.
Jõgeval hakkas eile kraanist vesi voolama alles õhtul. Foto: Caro / Scanpix

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen nimetab lubamatuks väidetavat jätkuvat opositsiooni paanikat pealinna lasteaedade teemal.


Tänases Õhtulehes kirjutab reformierakondlasest lapsevanem Anni Tooma, kuidas Tallinna linnavalitsuse käitumine lasteaedadega on paljudes peredes põhjustanud teadmatuse, kas ja millistel tingimustel saame oma lapse homme lasteaeda viia. «Tallinna linna tekitatud paanika on lubamatu. Tundub, et Tallinna linn on võtnud eesmärgiks, et Eestis sünniks vähem lapsi,» kirjutab Tooma.

Abilinnapea Jäppineni väitel ei saa sündivuse kahanemises Eestis süüdistada omavalitsusi, vaid pigem riigi suutmatust majanduskriisis operatiivselt ja kiiresti tegutseda ning pakkuda rahvale, sh lastevanematele turvatunnet homse päeva ja tuleviku ees.

«Lasteaedades kavandatavatest eelarvemuudatustest ajendatuna on opositsioon juba enam kui kuu aega õhutanud ning külvanud paanikat ja ärevust pealinna lastevanemates ja -aedades,» leidis ta.

«Lasteaedade juhatajad ise aga on olnud väga koostöövalmid, teinud omapoolseid ettepanekuid ja andnud soovitusi ka kolleegidele, kuidas majanduslanguse tingimustes hakkama saada, ning on omapoolsed eelarvemuudatuste ettepanekud juba ammu Tallinna haridusametile esitanud.»

Samuti on juhatajad Jäppineni teatel omakorda selgitanud lastevanematele ja personalile tekkinud olukorda. «Enamik inimestest on mõistlikud ja arusaajad - mingit paanikat ei ole ning praegu paistab olevat opositsioon küll veel ainus, kes jätkab suure kisaga nõela otsinguid heinakuhjast.»

Linn on tema sõnul korduvalt kirjutanud ja toonitanud, et täiendavate vahendite leidmine ja kokkuhoiuvõimalused sõltuvad suuresti lasteaiast endast ning seetõttu võivad ka kokkuhoiukohad olla lasteaedades väga erinevad. «Ent efektiivset majandamist ja eelarve otstarbekat kasutamist, eriti rasketel aegadel, peab linn täiesti normaalseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles