Küsitlus: Reform ja Kesk juhivad populaarsusküsitlust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välimeediaettevõtted leiavad, et poliitilise välireklaami keelamine valimiste ajal on ebavõrdne.
Välimeediaettevõtted leiavad, et poliitilise välireklaami keelamine valimiste ajal on ebavõrdne. Foto: Margus Ansu.

Märtsis olid jätkuvalt kõige populaarsemad parteid Reformierakond ja Keskerakond, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, hääletaks Reformierakonna poolt 33 ja Keskerakonna poolt 31 protsenti elanikest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kolmandale kohale tõusid märtsis sotsid 13-protsendise toetusega ning neljandale langes IRL 11-protsendise toetusega, rohelised kogusid 8 ja Rahvaliit 3 protsenti toetust.

Võrreldes veebruariga kasvas toetus Reformierakonnale (+5 protsenti), Keskerakonnale (+1 protsenti) ja sotsidele (+1 protsent) ning kukkus IRLil (-3 protsenti) ja Rahvaliidul (-1 protsenti). Roheliste toetus jäi samaks mis veebruaris.

Emor küsitles rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel märtsis 1011 Eesti elanikku, kellest valimisealisi kodanikke oli 787. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel oli erakondlik eelistus.

Seega erineb küsitluse metoodika oluliselt näiteks ASi Turu-uuringud erakondade populaarsusküsitlusest, mida regulaarselt avaldab Postimees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles