Politsei ja pank: ära jäljenda poliitikut ja hoia raha kapis!

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reformierakonna rahastusskandaaliga seotud isikud väitsid uurijatele, et leidsid nii 50 000 kuni 200 000 Eesti krooni kapist või mujalt kodust, mistõttu proovis Õhtuleht teada saada, mida oleks sellise rahahulgaga teinud mõistlik inimene.

SEBi kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul on kodus hoitava sularaha osakaal Eestis suhteliselt väike – kui lõunanaabritel on umbes kolmandik säästudest sularahas kodus, siis eestimaalastel umbes kümnendik, küll aga on raha kodus hoidmine väga ebaturvaline.

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse juhataja Anne Kalberg-Sagi hinnangul on säästmine küll kiiduväärt tegevus, kuid kindlasti ei tasu oma hoolega hoitud sääste kodus madratsi vahel või sukasääres hoida.

«Eks me kõik ole ju kuulnud anekdootlikke lugusid kodanikest, kes peidetud rahatähtede otsingul terve raamaturiiulitäie teoseid läbi lappasid,» sõnas Kalberg-Sagi, kelle sõnul on lisaks suur oht langeda kuritegevuse ohvriks.

Politsei on läbi aastate inimestele meelde tuletanud, et suuri summasid sularaha ei tohiks hoida kodus või rahast punnis rahakotiga linnas ringi käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles