Simson: pensionisamba kallale minek õõnestab riigi usaldusväärsust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles, et kohustusliku pensionisamba sissemaksete ajutine lõpetamine tähendab tööinimeste ahistamist ja kodanikuõiguste rikkumist.

«Kohustusliku pensionisamba sissemaksete lõpetamisega petab riik maksumaksjate õigustatud ootust ning oleks sambaga liitunute suhtes täiesti ebaõiglane,» vahendas Simsoni öeldut Keskerakonna pressiesindaja.

«Selline samm seab kahtluse alla riigi usaldusväärsuse ja õõnestab inimeste usku oma riiki. Riik peaks petukaupa pakkunud inimestele tagastama nende seni II pensionisambasse tehtud sissemaksed,» leidis Simson.

Simsoni sõnul sai pensionisammaste süsteem sai loodud selleks, et Eesti riik poleks tulevikus samasuguse probleemi ees nagu praegu – pensionid on liiga väikesed, et normaalselt ära elada, kuid nende tõstmiseks ei suudeta raha leida.

«Peaminister Ansipi valitsus ei mõtle täna töötavate inimeste tuleviku peale ning veebruarikuise negatiivse lisaeelarvega on otsustanud ära kulutada ka eelmise valitsuse kogutud erakorralise pensionireserv 5 miljardi krooni ulatuses,» märkis Simson.

Peaminister Ansip teatas täna, et valitsusel on plaanis peatada 1. maist kaheks aastaks sissemaksed II pensionisambasse, mis  tähendab, et töötajad ei peaks enam maksma pensionisambasse 2 protsenti oma tuludest ning ka valitsus ei peaks sinna vahendeid juurde panema.

Prae­gu­se süstee­mi jär­gi lä­heb tei­se pen­sio­ni­sam­ba­ga lii­tu­nu­tel sis­se­mak­seks kaks prot­sen­ti oma pal­ga­ra­hast, riik pa­neb omalt poolt ne­li prot­sen­ti juur­de.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles