Tsahkna: kulutusi oleks vaja kärpida kolm miljardit krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Margus Tsahkna sõnul tuleks rahandusministeeriumi värske majandusprognoosi valguses riigi kulutusi vähendada umbes kolm miljardit krooni.

«Vähendamise suurusjärk on umbes kolm miljardit krooni,» ütles Tsahkna. «See nõuab negatiivset lisaeelarvet või seda, et saame seaduse muutmisega kulusid-tulusid kohendada.»

Tsahkna tõi ühe võimaliku allikana kulude kokkutõmbamisel välja pensioni teise samba maksete ajutise peatamise. «Tegelikult kõigi nende ettepanekute juurde, mis olid üleval ka aasta alguses, tullakse tagasi,» lisas ta.

Tsahkna ütles, et praegu koos istuv valitsuskabinet arutabki muuhulgas seda, mil moel kulutusi kärpida. «Poliitilise kokkuleppe saamiseks läheb veel aega, täna on ilmselt esialgne arutelu, kuid kindlasti teeb rahandusminister juba täna mingeid ettepanekuid,» märkis ta.

Tsahkna lausus, et valitsusliidu kindel eesmärk on ka eurole üleminek ning lisas, et aasta lõpuks peaks Eesti mahtuma ka eurole üleminekuks vajaliku inflatsioonikriteeriumi raamidesse.

Tema sõnul on juttu olnud ka sellest, et tõmmata üleminekuks vajalikku hindamisperioodi pool aastat varasemaks. «Kuid ise olen pigem seda meelt, et eesmärk 1. jaanuar 2011 on kõige reaalsem,» lisas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles