Neljapäeval täidab peaministri kohuseid Jaak Aaviksoo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo
Haridusminister Jaak Aaviksoo Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo täidab neljapäeval peaministri kohuseid, kuna korraga on ära nii peaminister Andrus Ansip, tema esimene asendaja kaitseminister Urmas Reinsalu kui ka teine asendaja keskkonnaminister Keit-Pentus Rosimannus.

Peaminister Andrus Ansip osaleb neljapäeval Brüsselis Euroopa ülemkogu kohtumisel.

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees, kaitseminister Urmas Reinsalu on neljapäeval puhkusel.

Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit-Pentus Rosimannus on teisipäevast laupäevani lähetusel Indias, kus ta osaleb maailma keskkonnaministrite kohtumisel.

Vastavalt valitsuse seadusele nimetab peaminister oma korraldusega kaks ministrit, kes asendavad peaministrit tema äraolekul. Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi esimene asendaja on koalitsioonipartneri erakonna esimees Urmas Reinsalu ning teine asendaja Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit Pentus.

Ministrite asendamise kord näeb ette, et kui ära on peaminister ning nii esimene kui ka teine asendaja, asendab valitsusjuhti vanim kohalolev minister. Valitsuse vanim minister on IRLi kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo (58).

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles