Luts: must raha tuleb erakondadele varjatud lobigruppidelt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Lillo
Kalev Lillo Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts leiab, et kahtlased annetused erakondadele pärinevad varjatud lobigruppidelt, kes tahavad mõjutada riigikogu endale soodsaid otsuseid vastu võtma.

Luts kommenteeris ETV saates «Ringvaade» riigiprokuratuuri tänast otsust lõpetada Reformierakonna ebaseadusliku rahastamise kriminaalasi, et kui Silver Meikar mais Postimehes kõik ära rääkis, oli asjatundjatele selge, et raha päritolu tõestamine on väga keeruline, vahendas ERR Uudised.

«Kummalistes situatsioonides on määritud paljud erinevad inimesed, täna räägime Reformierakonnast, aga ei maksa unustada, et oli aeg, kui näiteks väga lugupeetud inimene nagu Arnold Rüütel paberite järgi jooksis kaks nädalat järjest Rahvaliidu kontori vahet ja viis iga päev 999 krooni parteikontori kassasse sularahas,» lisas peatoimetaja.

«Minu isiklik arvamus on, et tegemist on varajatud lobigruppidega, kes püüavad siis, kui ühiskonnal on vaja mingeid seadusi teha ja otsuseid vastu võtta, eos teha selle võimalikult kasulikuks,» märkis ta. «Siis tal on kõige parem, kui saaks koalitsioonierakonnad nõusse, aga veel parem, nagu mäletame roheenergia tasude puhul, kui hääletus oleks võimalikult ühehäälne ja võimalikult segaseks jääks, kust tasumäärad tulid või miks täpselt selline otsus tehti, seda on vaja õlitada ja ju siis mingil määral õlitamine kilekottidega käib».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles