Online-väitlused tulevad taas - Tsahkna ja Ossinovski duelliga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna ja Jevgeni Ossinovski online-väitluse tutvustus.
Margus Tsahkna ja Jevgeni Ossinovski online-väitluse tutvustus. Foto: Graafika: Laura Kangur

Postimehe arvamusportaal ja Eesti Väitlusselts alustavad sel kolmapäeval online-väitluste järjekordset hooaega, tuues vastamisi Margus Tsahkna IRList ja Jevgeni Ossinovski sotsiaaldemokraatidest.

Teema, mis mehed virtuaalpiike murdma paneb, on aktuaalne – kas seadustada nn perevalimised või mitte. Täpsemalt asub Tsahkna kaitsma väidet «Vanemad peavad saama iga lapse eest lisahääle» ning Ossinovski seda ümber lükkama.

Väitlus algab kolmapäeval kell 10 mõlema poole avasõnade avaldamisega, seejärel saab eitaja ehk Ossinovski võimaluse kiireks vaherepliigiks. Kell 12 algab aga väitluse teine osa ehk online-intervjuu laadne iga paari minuti tagant uuenev ristküsitlus, mis peaks olema debati kõige põnevam etapp. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku väitluse kolmandas osas ehk lõppsõnas.

Debatti modereerib Herman Kelomees Eesti Väitlusseltsist.

Keskmiselt kord kuus Eesti Väitlusseltsi ja Postimehe arvamusportaali korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks.

Küsimusi ristküsitluseks võib esitada juba selle loo kommentaariumisse. NB! Küsimusi saab esitada küll anonüümselt, kuid kommentaariumisse on oodatud üksnes korrektselt vormistatud küsimused väitluse osapooltele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles