Astok: kas isa peab lapse eest ka sõjaväes käima?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Endine riigikogu liige Hannes Astok küsis vanematele laste eest hääletamise ettepanekut kommenteerides, et milline üldse on meil lapse ja vanema õiguste-kohustuste suhe.

«Laste eest hääle andmine ühele vanemale on perepoliitilisem ja filosoofilisem küsimus, täna on selge, et lapsed elavad vanematest eraldi, peremudel on selline, et vanad inimesed elavad tihtipeale üksi, peavad ise hakkama saama,» rääkis Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Mulle jääb segaseks, mis on see õiguste-kohustuste suhe lapse ja vanema vahel. Kui anname lapse hääle isale, siis kas isa peab lapse eest ka sõjaväes käima?» küsis Astok.

«Ühtki arvestatavat poliitilist jõudu pole perehääletuse teema taha tulnud, see on ebamugav teema, mida veeretatakse kui kuuma kartulit, see on ebapopulaarne teema,» leidis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Selle teema uuesti välja käinud Andrei Hvostov on donkihhotlik idealist, kes suudab mingeid teemasid üleval hoida,» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi, kes rõhutas, et lastele tuleb pöörata tähelepanu, kuna muidu me sureme välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles