Mihkelson: Baltikum keskendugu ühisele energiaturule

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistik.
Pistik. Foto: Caro / Scanpix

Riigikogu Euroopa Liidu Asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson ütles Eesti, Leedu, Läti ja Poola kolleegide kohtumisel Krakovis, et Balti riikide prioriteet peab olema toimiv eletriturg Põhjamaade- ja Balti regioonis. 


«Toimiva ja varustuskindlusega energiaturu eeldus on paralleelne energiaühenduste rajamine ja tururegulatsioonide ühtlustamine,» ütles Mihkelson.

«Me peame partnerriikidele andma kindluse, et ELi huvitab nende saatus,» rääkis Mihkelson, kelle sõnul on idapartnerluse ideed ja sisu Eesti loomulik välispoliitiline prioriteet.

Ka teised osalejad kinnitasid, et mainitud algatused on suunatud arengule, majanduslike ja poliitiliste tingimiste edendamisele ning pole kuidagiviisi kellegi vastu suunatud.

IRLi pressiesindaja lisas, et tegemist on suveräänsete riikidega ning kolmandate riikide kaasamine küsimuste otsustamisse või nendele mingi vetoõiguse andmine ei tule kõne alla. Tema sõnul on siiski võimalik projektipõhiselt alati vajadusel kolmandaid osapooli kaasata.

Kohtumise peateemad on Läänemere strateegia, euroliidu idapartnerlus, finantskriis ja energiallikate mitmekesistamine ning Läänemere energiaühenduste loomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles