Ansip: tänased abipaketid on homsed maksupaketid

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid.
Sendid. Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip hoiatas riigi raha majandusse pumpamise eest, sest see võetakse sageli tuleviku maksumaksjate taskust.


«Maailmas on surve riigi suuremaks sekkumiseks majanduse reguleerimisse, maksusüsteemi muutmisele ja paksu sotsiaalriigi ehitamisele kahtlemata tugev,» ütles Ansip Reformierakonna üldkogul.

«Siiski, probleeme ei saa lahendada raha lisamisega majandusse. Peame mõistma, et tänased abipaketid on homsed maksupaketid. Pole mõtet unistada veel paksemast riigist, lihtsalt kulutama peab oma võimalustele vastavalt. Me peame jätkama konservatiivse eelarvepoliitikaga,» toonitas Ansip.

Euro tulek on Eesti tõehetk

Majandus on Ansipi väitel kiirelt kohanemas ja õigelt tegutsedes suudame kasvukõvera juba järgmisel aastal ülespoole keerata.

Tema sõnul on Eesti huvides liituda eurotsooniga esimesel võimalusel, soovimata erandeid.

«Nii peame ka meie olema vajadusel valmis koostama uut negatiivset lisaeelarvet koos kõigi sellega kaasnevate raskustega. Reformierakond on rasketeks otsusteks valmis,» lausus Ansip.

Peaminister rääkis ka eurovalimistest, väites, et tema erakonna nimekiri ja programm on kõige paremad.

Poliitilist kriisi pole vaja

Kuid ta märkis, et kaalukat rolli selle aasta valimistulemuste kujunemisel omavad sündmused riigikogus ja valitsuses. «

Päris kindlasti ei vaja Eesti riik niigi turbulentses keskkonnas poliitilist kriisi, mis vähendaks Eesti riigi usaldusväärsust ja stabiilsust nii siin kui sealpool riigipiiri.»

Ta leidis siiski, et majandusraskused on pigem koalitsioonipartnereid ühendanud.

Üldkogul peetud kõnes tunnustas Ansip Reformierakonna ministreid möödunud aastal tehtud töö eest, mööndes, et kahtlemata oli eelmine aasta kõige keerulisem sotsiaalvaldkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles