IRL: Arjakas ei tohi Tallinna linnaarhiivi juhtida

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllo Arjakas.
Küllo Arjakas. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna volikogu fraktsiooni hinnangul viibib Küllo Arjaka nimetamine Tallinna linnaarhivaariks põhjusel, et Arjakas ei oma selleks tööks nõutavat dokumenti. 


«Konkursikomisjon on teinud selgelt ebaseadusliku otsuse, kuna seaduse järgi peab linnaarhiivi juhil olema arhivaari kutsetunnistus,» sõnas IRL fraktsiooni aseesimees Andres Öpik.

«Arhivaari kutsetunnistuse nõue oli kirjas ka konkursitingimustes, kuid nähtavasti ollakse valmis sülitama igasugustele reeglitele, kui vaja leida töökoht Keskerakonna endisele peasekretärile.»

Öpik näeb oma sõnul linnaarhivaari konkursi puhul sarnasust hiljutise Kanutiaia noortemaja juhtumiga, mil organisatsiooni juhi valikul eelistati asutusevälist keskerakondlast selles asutuses aastaid töötanud spetsialistile.

«Linnaarhiivi senine juht Lea Kõiv, kes ka konkursil osales, omab arhivaari kutsetunnistust juba 2000.aastast,» sõnas Öpik.

«Arjakal on võimalik kutsetunnistus saada alles pärast 13. maid, mil toimub arhivaari kutse-eksam.»

Öpik märkis, et kuigi eelmisel aastal sooritas kaheteistkümnest eksaminandist eksami kaheksa, siis Arjakas eksamipäeva eel ilmselt üleliia pabistama ei pea.

«Ajaloolasena on Arjakas kahtlemata tugev,» lausus Öpik. «Pealegi on kutsekomisjoni esimeheks Arjaka parteikaaslane Aadu Must. Võib arvata, et maikuu lõpuks saab puuduv dokument olema, Arjakas kinnitatud ning kõik on taas JOKK.»

IRL taunib olukorda, kus Tallinna linnavalitsus näib olevat kujunenud töötute keskerakondlaste tööbörsiks.

«Keskerakonna juhtimisel on Tallinnas sisuliselt taastatud nõukogude võim, mil defitsiiti jaotati valitsejatele lähedastele isikutele ning töökohad liikusid parteikomitee kaudu.»

Konkursikomisjoni tunnistas Arjaka parimaks seitsme kandideerinu hulgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles