ERR.ee: Alliku sõnul võivad Rahvaliit ja sotsid ühineda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rahvaliidu üks pikaaegseid juhtideolooge Jaak Allik peab tõenäoliseks, et pärast kohalikke valimisi hakkavad Rahvaliit ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond teineteisele lähenema ning välistatud pole ka kahe erakonna ühinemine.

Samas arvatakse, et osa rahvaliitlasi võib astuda pigem Keskerakonda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Möödunud nädalavahetusel Vikerraadio «Jutusaates» esinenud Alliku sõnul vajab Eesti tugevat vasaktsentristilikku erakonda, mille tekkimiseks loob eeldused tugeva liidri Jüri Pihli kerkimine sotsiaaldemokraatide etteotsa. Rahvaliidu edasise saatuse määravad Alliku arvates suuresti ära sügisesed kohalikud valimised.

«Keskerakond ja Rahvaliit kindlasti ei lähe kokku, võib-olla hakkab kasvama Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Kui nende valimiste tulemusena selgub, et tal (Rahvaliidul) suurt perspektiivi ikka ei ole, siis - kunagi ei tea ju kõiki ühikuid, aga midagi, arvan, sel tiival hakkab juhtuma küll,» ütles Allik.

Sotsidel on ka põhjust Rahvaliidule veidi ülalt alla vaadata, kui arvestada, et Turu-uuringute viimase küsitluse kohaselt valiks kohalikel valimistel sotsiaaldemokraate 8 ning Rahvaliitu vaid 3 protsenti valijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles