Kolmapäeval võidakse jagada juba ministrikohti

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi ja Reformierakonna delegatsioonid koalitsiooniläbirääkimisi pidamas.
IRLi ja Reformierakonna delegatsioonid koalitsiooniläbirääkimisi pidamas. Foto: Peeter Langovits

Kui võimukõnelused edenevad tõrgeteta, läheb kolmapäeval ministrikohtade jagamiseks, ütles Postimees.ee’le Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

Tema sõnul on kohtade küsimuse arutamiseks sel nädalal vaid üks tööpäev ja see on kolmapäev, sest pärast seda ei viibi peaminister Andrus Ansip Eestis.

«Peaminister läheb Euroopa Liidu ülemkogule ära ja temata ei saa läbirääkimisi pidada – kumbki osapool ei pea seda mõistlikuks.»

Kui koalitsioonilepingu sisuküsimuste arutelu võtab siiski rohkem aega, lükkuvad ministrikohti puudutavad kõnelused Michali sõnul järgmisse nädalasse.

«Positsioonide küsimusi ei ole mõistlik ega võimalik arutada enne, kui on sisu osas on kokkuleppele jõutud,» rääkis ta. «See ei ole kuidagi vähetähtis, aga see on viimane punkt.»

Praegu plaanib Reformierakond kutsuda nädalavahetuseks kokku oma volikogu, kes siis saaks anda koalitsioonilepingule oma heakskiidu. Michal oletas, et IRLil on samasugune kava.

Kui sisulised või kohtade jaotust puudutavad arutelud peaksid aeglasemalt minema ning riigikogu järgmisel nädalal kokku ei kutsuta, siis lükkub Michali sõnul järgmisse nädalasse ka volikogude kokkukutsumine.

Koalitsioonikõnelused jätkusid täna kell 11 ning hommikupoole räägiti õigus- ja sisepoliitikast, misjärel jätkati kultuuri- ja sporditeemadel.

Michali sõnul on võimalik, et õhtul jõutakse veel mõni peatükk avada, kuid see eeldab, et mõlemal erakonnal on antud teema eksperdid varnast võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles