Koalitsioonilepingu sisus tahetakse kokkuleppele jõuda kolmapäevaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooniläbirääkimised.
Koalitsiooniläbirääkimised. Foto: Peeter Langovits

Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) tahavad koalitsioonilepingu sisus kolmapäevaks kokkuleppele jõuda.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles BNSile, et reedel vaatasid delegatsioonid lubaduste maksumust järgnevate aastate eelarveprognooside kontekstis. Samuti arutati tema sõnul läbi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna lubadused.

Koalitsiooniläbirääkimisi jätkavad erakonnad Michali sõnul esmaspäeval, mil loodetakse läbi võtta vähemalt neli programmipeatükki. Kaheksa kuni kümne tunni pikkust kõnelustevooru plaanivad delegatsioonid tema kinnitusel ka teisipäeval. «Kuna peaminister sõidab kolmapäeva õhtul Brüsselis toimuvale Euroopa ülekogule, on meie eesmärk jõuda kolmapäeva lõunaks koalitsioonilepingu sisus kokkuleppele,» ütles ta.

Juba varem on erakonnad teatanud kokkuleppest, mille kohaselt viiakse riigieelarve ülejääki aastaks 2013 ning eelarvetasakaalu põhimõte lisatakse riigieelarve alusseadusesse. Samuti soovivad parteid alandada maksukoormust, vähendades töötuskindlustusmakse määra, kaotada erisoodustusmaksu tööga seotud tasemekoolituselt, jätta samaks ettevõtte tulumaksusüsteemi ja vanemahüvitise süsteemi, kehtestada tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse ning ellu viia sooduspensionide reformi.

Uues riigikogus 33 kohta saanud Reformierakond ja 23 saadikuga esindatud IRL alustasid koalitsiooniläbirääkimisi eelmise nädala kolmapäeval. Koalitsioonileping peaks valmima järgmisel või ülejärgmisel nädalal olenevalt sellest, millal kuulutatakse välja valimistulemused ja kutsutakse avaistungile parlamendi uus koosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles