Haldusreformi pooldajad on uues riigikogus vähemuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rannar Raba

Kuigi haldusreformi küsimus tõusis valimiste eel taas päevakorda, on praegu selle pooldajaid riigikogus vähem kui teistsuguste lahenduste pakkujaid.

79st omavalitsussüsteemi küsimusele vastanust vaid 29 on seda meelt, et lõpuni tuleks viia haldusreform ja väiksemad omavalitsused suuremateks liita. Peamiselt toetavad seda IRLi liikmed ja vastanutest ainuke teisitimõtleja on Aivar Kokk, kes panustaks omavalitsuste otsevalimisse.

Kokaga on ühte meelt veel 14 uut saadikut, kuid kõige enam ehk 35 inimest toetab ideed, et senisest enam tuleks tugevdada omavalitsusliite ja kohalike omavalitsuste omavahelist koostööd.

Postimees.ee ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi koostöös valminud valimismasina küsimustikule ei vastanud riigikokku saanutest reformierakondlased Tarmo Leinatamm, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus ja Jüri Jaanson, keskerakondlased Deniss Boroditš, Yana Toom, Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Peeter Võsa,  Mihhail Stalnuhhin, Edgar Savisaar, Valeri Korb, Eldar Efendijev, Enn Eesmaa, Inara Luigas, Mihhail Kõlvart ja Kalev Kallo, IRLi kuuluv Helir-Valdor Seeder ning sotsid Ivari Padar ja Kalvi Kõva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles