Sutrop: tuulelippudest valijate seltskond on ohtlik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli eetikakeskuse juht Margit Sutrop sõnas ETV saates «Vabariigi kodanikud», et suur seltskond tuulelippudest valijaid on ohtlik.

«Naljakas on see, et sedasorti vene valija, kelle jaoks on side Venemaaga ülioluline, valib ikkagi Eesti partei. Sellist järeldust ei saa aga kindlasti teha, et kõik Keskerakonna valijad on venelased,» ütles Sutrop.

«Ohtlik on see, et on olemas nii suur seltskond, keda saab nii lihtsalt üles keerata ja kellele lihtsad loosungit mõjuvad,» arutles Sutrop.

Sutropi arvates annab sisuliselt sama koalitsiooni tagasi valimine rahvusvaheliselt selge märgi, et Eesti on üks kindel koht, kuhu tasub investeerida.

«Ma arvan, et on vale kui öeldakse, et valiti tagasi sama koalitsioon näitab, et inimesed ei soovigi muutusi. See ei tähenda, et nad ei sooviks muutusi,» arvas Sutrop ning märkis, et see võib tähendada ka seda, et teistes jõududes ei olda valitsusvõimelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles