Evelyn Sepp: Edgar Savisaar Keskerakonna juhina on kaotanud igasuguse potentsiaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Liis Treimann

Riigikogust välja jäänud keskerakondlane Evelyn Sepp ütles, et Edgar Savisaarel on Keskerakonna loomisel kustumatu roll, kuid tänaseks on ta kaotanud erakonna juhina igasuguse potentsiaali.

 

«Minu kolleegid on olnud juba päris sõnakad. Olen juba aastaid erakonna sees avaldanud arvamust, mis ma ühest või teisest asjast arvan,» ütles Evelyn Sepp Raadio 2 saates «Siin me oleme».

«Keskerakonna programm kui selline on oivaline. Iga enam-vähem terve mõistusega inimene suudab seda toetada ja saab aru, et puht ühiskondlikus plaanis peaks see oleme teoorias see sihtrühm, kes vajab ja väärib ausat ja sisulist esindatust riigielu kõrgemal tasemel,» sõnas Evelyn.

«Paraku tuleb vaadata otsa inimestele, kellest sõltub usutavus ja reaalsed võimalused selle programmi elluviimiseks. Siin on lõhe väga suur, » lisas Sepp.

«Edgar Savisaarel on Keskerakonna loomisel ja ka üles töötamisel roll, mis on absoluutselt kustutamatu. Aga ma olen täna selles väga veendunud, et Edgar Savisaar Keskerakonna juhina on kaotanud igasuguse potentsiaali. See erakond muutub üha enam nišierakonnaks ja kaotab üha enam sihtrühmi ja toetust. Ma ei taha ütelda seda, et need sihtrühmad, kes praegu on, oleksid halvad, kaugel sellest. Erakonna jaoks ei ole poliitilisel maastikul perspektiivne rahvaparteist liikuda nišiparteiks,» ütles Sepp.

Evelyn Sepp leiab, et kaotatud mandaatide eest riigikogus tuleb võtta vastustus. «Erakond tervikuna kaotas. Kui me vaatame ka piirkondi, kust mandaate kaotati olukorras, kus neli aastat on olnud tappev majanduskriis, kus tegemist on parlamendi suurima opositsioonierakonnaga, kes peaks suutma ära kasutada seda olukorda. Ja ikkagi tullakse valimistest välja kaotajana, siis keegi peab selle eest ka vastutama.»

 

Samuti räägib Evelyn Sepp, et madal koht Keskerakonna valimisnimekirjas(123) tuli talle üllatusena. «See tuli täieliku üllatusena. Seda reastust teadsid enne avalikustasmist kaks-kolm inimest.»

«Minu eriline koht pidi kaunistama seda nimekirja,» räägib Evelyn sellest, kuidas põhjendati tema tagareakohta Keskerakonna valimisnimekirjas.

«Järelkult ma polnud siis piisavalt atraktiivne, et Keskerakond kaotas valimistel mandaate. Ilmselt ma olen selles süüdi, » muheleb ta.

Evelyn Sepp jätkab oma poliitilist tegevust Tallinna linnavolikogus. «Ootan ja otsin uusi ja huvitavaid väljakutseid. Isiklike huvidele jääb palju rohkem aega. Ka sõpradele jääb rohkem aega.»

Sepp tunnistab, et ta tunneb ennast vabana. «Ma tunnen ennast hästi, tunnen ennast tõeliselt vabalt. Minu nabanöör on lõigatud läbi ilusal moel, mida ma ise poleks julgenud või osanud nii elegantselt teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles