Kivirähk: viiendat jõudu olnuks parlamenti vaja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sotsioloog Juhan Kivirähk nõustus Kaarel Tarandiga, et umbes 10 protsendi valijate jäämine parlamendis esinduseta on halb märk.

«Roheliste teema oli kogu aeg küsimärgi all, et kas nad suudavad künnise ületada,» ütles Kivirähk Vikerraadio valimissaates.

«Kahtlemata on valimiste üks tulemus see, et 10 protsenti ehk iga kümnes valija ei leidnud nelja parlamenti pääsenud partei hulgas endale ühtki eelistust, kelle poolt hääletada,» tõdes Kivirähk.

«See on pinnas, kust tulevikus võib Eestis erakondi juurde tekkida, ilmselt viiendat jõudu oleks veel vaja,» leidis ta.

«Mul on hea meel, et viimased uuringufirmade prognoosid väga metsa ei läinud, sest vahepeal hakati väitma, et prognoosid enam midagi ei näita,» sõnas Kivirähk.

«Võimukoalitsioon suutis keeruliste aegade kiuste mängu väga edukalt välja mängida ning sama koalitsioon ilmselt jätkab,» pakkus Kivirähk.

«Kui vasakerakonnad – Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid – suudavad koostööd teha, on tegu tugeva opositsiooniga, mis suudab Eesti poliitikat mõjutada,» uskus sotsioloog Juhan Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles