Täna valitakse riigikogu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletussedel.
Hääletussedel. Foto: Raigo Pajula

6. märtsil on kõik valimisjaoskonnad avatud kella 9.00st kuni 20.00ni. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha jaoskonnas.

Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument (näiteks pass, isikutunnistus, juhiluba, pensionitunnistus), millel on isiku nimi, sünniaeg või isikukood ja foto. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta.

Hääletamissedelile tuleb selgelt ja arusaadavalt kirjutada kandidaadi number. Elektrooniliselt antud häält valimispäeval enam muuta ei saa.

Samal päeval toimub ka kodus hääletamine. Kui valija terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu ei saa hääletada hääletamisruumis, võib ta taotleda hääletamist kodus.

Selleks esitab valija oma elukohajärgsele valla- või linnavalitsusele (Tallinnas linnaosavalitsusele) või jaoskonnakomisjonile kirjaliku taotluse hiljemalt 6. märtsil kuni kella 16.00ni.

Täiendavat infot valimiste kohta saab aadressil www.vvk.ee, samuti operatiivselt Facebookis aadressil www.facebook.com/valimiskomisjon ja Twitteris www.twitter.com/valimiskomisjon

Valimispäeval tuleb heisata riigilipp

Pühapäeval on riigikogu valimiste puhul Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

Eesti lipu heiskamisel tuleb jälgida, et lipp oleks puhas ja terve. Lipud heisatakse päikesetõusul või hommikul kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles