Politsei on korrale kutsunud kaks internetis häält müünud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osta.ee's müüdi hääli.
Osta.ee's müüdi hääli. Foto: www.osta.ee

Politsei on viimase nädala jooksul korrale kutsunud kaks inimest, kes pakkusid interneti vahendusel riigikogu valimistel oma häält müügiks.

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul ütles BNSile, et valimiskomisjon sai ühe teate sellisest juhtumist eelmisel nädalal ja ühe sellel nädalal. Mõlemal juhul oli inimene interneti oksjonikeskkonnas osta.ee pannud riigikogu valimisteks müüki oma hääle.

«Kuna selliste asjadega tegeleb politsei, edastas valimiskomisjon info mõlema juhtumi kohta politseile,» märkis Sibul.

Korrakaitsjad võtsid häältemüüjatega ühendust ning mõlemal juhul võttis inimene oma müügikuulutuse oksjonikeskkonnast maha

Keskerakond esitas teisipäeval politseile ja valimiskomisjonile avalduse menetluse algatamiseks seoses häälte ostmisega Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmele Sven Sesterile. Keskerakonnale on pressiesindaja teatel laekunud informatsioon Lasnamäe valimisringkonnas toimuvast häälte ostmisest riigikokku kandideerivale Sesterile.

Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas uuesti parlamenti pürgiv Sester ütles BNSile, et Keskerakonna väited on nõutuks tegevad, hämmingusse ajavad ja absurdsed. Tema hinnangul on tegu valimiseelse poriloopimisega, mis võib tuleneda IRLi toetuse suurenemisest ning asjaolust, et erakonna poliitikud ja ideed on jäänud valijatele kampaaniaperioodil silma.

Heiki Sibula sõnul valimiskomisjonile teisipäeva seisuga rohkem avaldusi häälte ostu või müügi kohta laekunud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles