E-proovihääletusel osales ligi 3000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonilise hääletamise portaal
Elektroonilise hääletamise portaal Foto: www.valimised.ee

Möödunud nädalal toimunud elektroonilisel proovihääletamisel osales e-hääletuskeskkonna katsetamisel kokku 2918 hääletajat, selle käigus leiti kaks viga, mis juba parandati.

E-hääletamise projektijuhi Tarvi Martensi sõnul kulges elektrooniline proovihääletus sujuvalt. «Me avastasime proovihääletuse käigus kaks väikese mõjuga probleemi, tänaseks on mõlemad probleemid lahendatud. Neid probleeme me laboritingimustes üles ei oleks leidnud, seega täitis proovihääletus meie jaoks igati oma ülesande,» selgitas Martens.

Proovihääletamisel sai igaüks valida endale iidoli värvikate tegelaste vahel, kes olid jagunenud kolmeks erakonnaks: raamatukangelased, filmikangelased ja lauljad. Lisaks kandideerisid üksikkandidaatidena Internet, Ivan Orav ja Raha.

Ülekaalukalt kõige rohkem hääli kogus üksikkandidaat Ivan Orav – 638 häält. Teiseks jäi raamatukangelaste erakonnas kandideerinud Sherlock Holmes 243 häälega, kolmandaks üksikkandidaat Raha 204 häälega.

Riigikogu valimistel saab elektrooniliselt oma hääle anda 24. veebruarist 2. märtsini.
Sel aastal on esmakordselt võimalik e-hääletamisel isiku tuvastamiseks ja digiallkirja andmiseks kasutada lisaks ID-kaardile ka mobiil-ID.

Elektroonilise hääletaja jaoks näeb valijarakendus välja senisest natuke erinev. Valijarakendus ei tööta ühegi brauseri sees - see tuleb alla laadida ning käivitada eraldi programmina. See tagab ühetaolise ja turvalise kasutuskogemuse kõikidel operatsioonisüsteemidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles