Michal: seis Kesk- ja Reformierakonna vahel on tasavägine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal teatas, et kaks päeva tagasi saadud küsitluse järgi on seis Keskerakonna ja Reformierakonna vahel väga tasavägine.

«Meil on käes reedel laekunud ja täpse metoodikaga tehtud küsitluse andmed ja need räägivad järgmist – Reformierakond juhib Keskerakonna ees vaid kahe protsendiga,» ütles Michal.
«See on minu arvates ka enam-vähem reaalne seis – ka neli aastat tagasi otsustas valimistulemuse lõpuks 1,7 protsenti inimesi,» sõnas Michal.

Michal meenutas, et kui Reformierakond oleks saanud 1,7 protsenti vähem hääli, oleks meil täna peaminister Edgar Savisaar, raha küsitaks Kremli sõpradelt tema tasemel ja eurot meil poleks.

«Tegelikkuses on vahe Reformierakonna ja Keskerakonna toetuse vahel üliväike ja valijad otsustavad, kas peaminister on Andrus Ansip või Edgar Savisaar – seis on väga tasavägine,» ütles Michal.

«Kõik jutud, et ei maksa valima tulla, sest tulemus on ette selge, on vesi Keskerakonna veskile, kelle tuumikvalija elab selgelt teises inforuumis ja on aktiivsem valija kui eestlased. Tulemuse otsustavad valijad valimispäeval - seisud on üsna tasavägised,» märkis Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles