Ansip: kes ei kandideeri, reeglina ministriks ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portfell
Portfell Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi sõnul pole parteis ministrikohtade üle arutatud ega hakatagi enne valimistulemust seda tegema.

«Me ei ole arutanud ega arutagi ministrikohti enne valimistulemuste selgumist, sest valija öelda on, millise platvormiga valitsus tuleb - kas automaksu, astmelist tulumaksu ja üldist maksukoormust tõstev või tööjõumaksude vähendamist ja vastutustundlikku majanduspoliitikat ajav,» ütles Ansip Postimees.ee'le.

«Aga ma võin öelda, et Reformierakonnal on olnud selles osas selged põhimõtted - kes ei julge valimistel rahva ette minna ja kandideerida, see ministriks reeglina ei saa,» lisas ta.

Ansip märkis, et kõik tänased ministrid – Jürgen Ligi, Rein Lang, Laine Jänes, Urmas Paet, Jaanus Tamkivi ja Hanno Pevkur - on oma tööga hästi hakkama saanud ja on sõltuvalt valimistulemustest kandidaadid ka pärast valimisi.

«Isikliku spekulatsiooni korras arvan, et ministri- või riigikogu komisjonide esimeeste kohale võivad pretendeerida ka näiteks Keit Pentus, Urve Tiidus, Kristen Michal, Kaja Kallas, Taavi Rõivas, Peep Aru, Tõnis Kõiv, Urmas Kruuse, Valdo Randpere, Urmas Klaas ja mitmed teised,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles