Ajakirjanikud: poliitdebati võitsid Parts ja Strandberg

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülo Josing / ERR

Postimees.ee palus kolmel enda ja kolmel paberlehe ajakirjanikul hinnata poliitikute esinemist eilses ETV «Valimisstuudios» ning selgus, et esikoht läks jagamisele IRLi kuuluva Juhan Partsi ja rohelise Marek Strandbergi vahel.

Küsimustikus, kus tuli hinnata korraga vastaja sõnaosavust, asjatundlikkust ja omanäolisust, kogusid nii Parts kui Strandberg 4,17 punkti 5 maksimaalsest. Partsi puhul toodi välja nii tema sõnaosavust kui asjatundlikkust, Strandbergil aga sõnaseadmise kõrval omapärasust.

Kolmandal kohal oli Jürgen Ligi Reformierakonnast 3,83 punktiga ja neljas sotsiaaldemokraat Urve Palo (3,17).

Viies oli täpselt 3 punkti kogunud keskerakondlane Kadri Simson.

Ülejäänud esinejaid hindasid ajakirjanikud keskmisest kehvemaks. Aldo Vinkel kristlikest demokraatidest sai 2,33, Rein Pihlar Iseseisvusparteist 2 ning Viljar Jaamu Rahvaliidust 1,83 punkti.

Küsitluses osalesid Postimees.ee’st Alo Raun, Aivar Reinap ja Raul Sulbi ning paberväljaandest Marti Aavik, Tuuli Koch ja Urmas Seaver. Kuidas keegi täpsemalt hindas, on võimalik näha juuresolevast tabelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles