Uudelepp: Partsi voldikupilt riivab head valimistava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Erakogu

Hea valimistava valvur Agu Uudelepp leidis, et tallinlastele valimiseelsel ajal Juhan Partsi pildiga renoveerimistoetuse infobukleti saatmisel on head valimistava rikutud.

Uudelepa sõnul tuleks selle juhtumi puhul vastata kolmele küsimusele - esiteks, kas sellist infot on vaja saata just sellistele inimestele, see tähendab, kas kõik Tallinna mingi piirkonna elanikud vajavad teavet ühistute remontimise finantseerimise kohta või piisaks näiteks kirjast ühistute esimeestele, kirjutab ERRi uudised.

Teiseks, kas just selle poliitiku figureerimine just sellel materjalil on vajalik, ehk kas minister peab inimestele seda teavet jagama või piisaks teavitusest ilma poliitiku nimeta.

Kolmanda küsimusena tõstatas Uudelepp, et kas seda infot on vaja jagada just praegu, see tähendab, kas selline rahastamisviis on näiteks just alanud, hakkab taotluste vastuvõtmise aeg või muud sellist.

«Praegu võib öelda, et seda infot ei olnud vaja nii laiale ringile saata ning ministri nimi ja pilt ei lisanud sisulist väärtust - seega on head valimistava riivatud, lendleht oleks võinud vabalt olla ilma viiteta poliitikutele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles