Proos: riigiametite parteistumine on väga tõsine probleem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsioloog Ivi Proos.
Sotsioloog Ivi Proos. Foto: Liis Treimann.

Sotsioloog Ivi Proosi sõnul on parteitöötajate palkamine riiklikele ametikohtadele vastuolus hea valimistavaga, kuid trendi on raske mõjutada, sest selline tegevus on lubatud ja kaitstud.

Tänane Postimees kirjutas, et umbes pool aastat tagasi sündis IRLis otsus, et kuna erinevate piirkondade kontorite töötajaid on kallis ülal pidada, tuleb võtta suur osa inimesi tööle riigipalgale: näiteks ministrite või maavanemate nõunikeks.

Sotsioloogi ja hea valimistava valvuri Ivi Proosi hinnangul on selline tegevus kindlasti hea valimistavaga vastuolus. Samas tõstis Proos esile, et sellist trendi on raske mõjutada, sest parteide jõudemonstratsioon ametikohtade parteistamisel on JOKK  keskkonnas puutumatu ja kaitstud.

«Avaliku sektori ametikohtade üha laienev parteistumine on kindlasti väga tõsine probleem ja demokraatia häire,» sõnas Proos.

Proosi hinnangul tähendavad parteilised töökohad seda, et erakondadevahelised pinged ja konfliktid eksporditakse üha tugevamini ka omavalitsuste, ministeeriumide ja ametite töökultuuri.

Proos toonitas, et valimiste eel  erakondade aktiivsus suureneb oluliselt ja kõik parteide eelnevad manöövrid parteiliste ametikohtadega paistavad selgemini välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles