Rahvaliit sai ka ajakirjanik Peeter Ernitsa kandideerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits.
Peeter Ernits. Foto: Toomas Huik.

Rahvaliidu Kagu-Eesti esinumbrina kandideerib riigikokku tuntud ajakirjanik ja publitsist, zooloog Peeter Ernits.

Ernits kandideerib riigikogu valimistel Rahvaliidu nimekirjas valimisringkonnas nr 11, Põlva-, Valga- ja Võrumaal, teatas erakonna pressiesindaja Andres Raid.

Raidi sõnul pole veel lõplikult selge, mitmenda asetuse saab Ernits erakonna üldnimekirjas – see selgub tänase päeva jooksul.

Pressiesindaja teada erakonda värske kandidaat ei astu ning Ernits peaks jätkama paralleelselt tööd ajakirjanikuna.

Peeter Ernits on Maalehe peatoimetaja asetäitja ning Eesti Ajakirjanike Liidu esimees. Ta kandideeris riigikokku ka 1995. aastal roheliste ja kuningriiklaste ühisnimekirjas, kuid ei osutunud valituks.

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik ütles Postimees.ee’le, et peatab Peeter Ernitsaga töösuhte kuni valimispäevani.

«Valimistel kandideerimine on Ernitsa nagu ka iga teise kodaniku õigus ja selles pole midagi ebanormaalset. Töösuhte peatan temaga, et tagada kõigile kandidaatidele võrdne kohtlemine,» selgitas Viidik.

Sarnastel tingimustel - parteituna, kuid ühe piirkonna esinumbrina - nõustus hiljuti Rahvaliidu ridades kandideerima ka ärimees Jaan Toots, kes asub püüdma idavirulaste hääli. Toots sai erakonna üldnimekirjas 2. asetuse ning seati üles ka peaministrikandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles