Roheliste endine peasekretär kandideerib Rahvaliidu nimekirjas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagmar Mattiisen.
Dagmar Mattiisen. Foto: Margus Ansu / Postimees

Erakonna Eestimaa Rohelised kunagine peasekretär ja juhatuse liige Dagmar Mattiisen lahkus erakonnast ja kandideerib riigikogu valimistel üksikkandidaadina Rahvaliidu nimekirjas.

Rohelistest lahkumist põhjendas Mattiisen sellega, et erakonna juhid Marek Strandberg ja Valdur Lahtvee käitusid ebaeetiliselt, kui tegutsesid kohtus erakonna tahte vastaselt.

Mattiiseni sõnul sai ta täna lõuna paiku Rahvaliidult ettepaneku nende nimekirjas kandideerida ning on Rohelistest lahkumiseks juba avalduse esitanud. «Mulle meeldiks, et riigikogus oleks esindatud rohkem erakondi kui need, kes praegu,» põhjendas ta Rahvaliidu kasuks otsustamist.

Samuti tõi poliitik välja, et Jõgeva- ja Tartumaa valimisringkonnas, kus ta kolmandal positsioonil kandideerib, on nimekirja kolm esinumbrit naised. «Pooldan väga naiste kaasamist poliitikasse, naispoliitikuid võiks palju-palju rohkem olla,» ütles Mattiisen.

Võimalikku Rahvaliiduga liitumist kommenteerides ütles Mattiisen, et soovib enne end erakonnas toimuvaga kurssi viia. «See võib olla täiesti võimalik,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles