IRL: pagulaste piirarv võiks olla 400 inimest

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Kreekas.
Süüria põgenikud Kreekas. Foto: SCANPIX

Täna keskpäeval kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu arutas muuhulgas ka immigratsiooni puudutavaid küsimusi ning pani paika oma seisukohad.

IRLi seisukoht on, et Eesti peab jätkama konservatiivset immigratsiooni-, keele- ja kodakondsuspoliitikat. Erakond  jõudis järeldusele, et Euroopa Liit peaks kehtestama tõhusa kontrolli Schengeni piiride üle, panustama pagulaste abistamisele kriisikollete pagulaslaagrites ning saatma Euroopast välja illegaalsed majandusimmigrandid.

Samuti pani IRL kirja, et peab vajalikuks kehtestada vabatahtlikkuse alusel ümberpaigutatavate ja ümberasustatavate pagulaste jaoks piirarv. «Piirarvu seadmisel on oluliseks tingimuseks Eesti võimekus saada hakkama ümberasustatavate ja ümberpaigutatavate pagulastega. Eesti annab õigusliku kaitse vaid pagulastele ja sõjapõgenikele. Piirarvu ettepaneku aluseks võtame 0,03 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast,» teatas IRL, et piirarv Eestile peaks olema ligi 400 inimest aastas.

Muuhulgas peetakse oluliseks, et Eesti kehtestaks aegsasti seadusandliku regulatsiooni, et tagada meie kultuuriruumi ja tavade järgimine (avalikus ruumis näokatete keeld, naiste ümberlõikamise ja sundabielude keeld).

Õigusliku kaitse saanud isikud peaksid erakonna seisukohale vastavalt saama aastase elamisloa praeguse kuni kolme aasta asemel. Kahe aasta jooksul peaksid nad omandama B1 eesti keele taseme.

IRL toetab, et õigusliku kaitse saanud isikud saadetakse pärast kodumaal stabiilsuse saabumist oma elukohta tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles