Sotside tellitud uuring näitab toetust tulumaksu tõstmisele

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) tellitud uuringu järgi toetab 55 protsenti valimisealistest Eesti kodanikest tulumaksuvaba miinimumi tõusu 400 euroni ja samal ajal mõne protsendi võrra üksikisiku tulumaksu tõstmist.

Valimisealistest kodanikest toetavad ettepanekut täielikult või pigem toetavad 55 protsenti, sellele on pigem või täielikult vastu 29 protsenti ning 16 protsenti ei osanud oma seisukohta öelda, selgus Turu-uuringute AS poolt läbi viidud küsitlusest.

Iga riigikokku valitud erakonna toetajaskonnas on üle poole neid, kes sotside pakutud maksureformi toetavad. Sotsiaaldemokraatide valijatest toetab täielikult või pigem toetab maksureformi 71 protsenti  inimestest, järgnevad Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) valijad 61 protsendi,  Vabaerakonna valijad 59 protsendi, Keskerakonna valijad 56 protsendi, Isamaa ja Res Publica Liidu valijad 54 protsendi ja Reformierakonna valijad 53 protsendiga.

Riigikogu sotside fraktsiooni esimehe Andres Anvelti sõnul näitab uuring, et selles küsimuses võiks riigikogu erakonnad leida üksmeele.

Turu-uuringute AS viis küsitluse läbi 11.-25. augustil, küsides Eesti inimestelt arvamust ettepaneku kohta: «Sotsiaaldemokraatlik Erakond on teinud koalitsioonipartneritele ettepaneku muuta üksikisiku tulumaksustamise süsteemi, tõstes tulumaksuvaba miinimumi 400 euroni kuus, kuid suurendades samas ülejäänud tulult võetavat tulumaksu mõne protsendi võrra.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles