Muuli kulutšeki esitamisest: see oli minu viga

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli.
Kalle Muuli. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikogu liikme Kalle Muuli arvates oli temapoolne viga, kui ta lasi riigikogu kantseleil laevarestorani 82-eurose õhtusöögiarve hüvitada, makstes hiljem siiski hüvitise tagasi. Tema sõnul tulenes eksimus sellest, et ta on kogu oma elu töötanud eraettevõtetes, kus on ka esinduskulud ja kus on selliste asjade menetlus palju lihtsam.

«Seal esitad oma tšeki või mille iganes teise kulu, mis sul on ette nähtud ja esitad oma ülemusele. Ülemus vaatab seda, kirjutab sinna oma pookstavid peale, raamatupidamine maksab välja või siis kui ülemus leiab, et midagi on pahasti, siis ütleb sulle, et ma ei maksa seda sulle välja, ja ongi asi lahendatud. Keegi ei hakka sind kahtlustama selles, et oled kohutava pettuse toime pannud,» sõnas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv ajakirjanik ja poliitik Kuku raadio saates «Muuli ja Samost».

«Kui oled riigikogus, siis pead asja seletama mitte ülemusele, vaid miljonile inimesele ajakirjanduse vahendusel ja see on palju keerulisem. Seepärast olen juba öelnud, et minu meelest oli see viga, et selle tšeki üldse esitasin ja kui nägin, et mul ei õnnestu seda kuidagi arusaadavalt miljonile inimesele selgitada, võtsin selle tšeki ka tagasi ja palusin vabandust,» lisas Muuli.    

Ta nentis: «Olen nõus selle käsitlusega, et asjad ei pea mitte olema ainult seaduslikud, vaid peavad näima ka ausad, ja olen nõus ka sellega, et mul ei õnnestu kellelegi selgeks teha, et see kuidagi oli korrektne või mis iganes, ja seepärast saigi see nii lahendatud, et see on minu erakulu ja sellega võikski need seletused ka lõppeda. Riigil ei ole sellest tekkinud sentigi kulu.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles