Vadim Belobrovtsev lahkub SDEst ja liitub Keskerakonnaga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Belobrovtsev.
Vadim Belobrovtsev. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu liige Vadim Belobrovtsev otsustas lahkuda Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE) ning liituda Eesti Keskerakonnaga. 

Belobrovtsevi sõnul on SDE loobunud oma valijate huvide eest seismast ning petnud vene emakeelega valijaid, edastas Keskerakonna pressiesindaja.

«Kahjuks viimaste kuude sündmused andsid mulle ühemõtteliselt mõista, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhtkond on valinud vale suuna, kus ikka ja jälle minnakse valitsuskoalitsiooni parempoolsete erakondadega vaatamata kurvadele kogemustele, mis analoogsed koalitsioonid on läbi aegade sotsidele toonud,» ütles Belobrovtsev, kelle sõnul on kurb, et valitsusse pääsemise nimel on loobutud erakonna põhimõtetest.

Ta mainis, et tema jaoks on üheks põhimõtteliseks faktoriks alati olnud dialoog venekeelsete inimestega ja nende huvide kaitsmine. «Kahjuks on olukord ka selles küsimuses kahetsusväärne, kuna enne valimisi püüti ilusate lubadustega vene emakeelega valijate hääli, valitsusse minnes aga on neid kohe ära unustatud,» sõnas Belobrovtsev. 

Ta lisas, et Jevgeni Ossinovski küll püüdis neid lubadusi erakonna juhtkonnale meelde tuletada, kuid selle eest lükati ta valitsusest kõrvale. «Seega nüüdseks on selgeks saanud, et ainus pollitiline jõud Eestis kes tõesti tahab lõimumispoliitikaga tegeleda on Keskerakond.»

Belobrovtsev möönas, et parem ei ole lugu ka teiste küsimustega – sisuliselt viiakse valitsuses ellu Reformierakonna poliitikat. «Sotside valijad ei andnud mandaati aktsiiside tõstmiseks ja majutusasutuste kiusamiseks, samal ajal on paljud SDE valimisprogrammi ilusad punktid lihtsalt kalevi alla pandud,» lisas ta.

Vadim Belobrovtsev on Tallinna linnavolikogu liige, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige, Tallinna piirkonna aseesimees ning Lasnamäe osakonna esimees. Varasemalt on ta töötanud ajakirjanikuna ning olnud lühikest aega ka Tallinna abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles