Ligi: opositsioon ja koalitsioon pole andnud meile sadat kriitikavaba päeva

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna aseesimees, haridusminister Jürgen Ligi peab oma erakonna reitingu languse põhjuseks seda, et ei opositsioon ega ka koalitsioon pole andnud valitsusele sadat kriitikavaba päeva.

«Valitsuse moodustamise raskused jagunesid väga ebaühtlaselt. Avalikkus on kahtlemata segaduses sellest, kes on põhjustanud need lisakulud, mille katmisest peavad rääkima peaministri ja rahandusministri erakonnad,» ütles Ligi Postimehele.

Ligi märkis, et koalitsioonilepingu positiivsete uudiste enda teenena esitamine ning kokkulepete ja partneri kritiseerimine aitas sotsiaaldemokraatidel reitingut hoida ja vea piires isegi tõsta.

«Vastutus on tähendanud Reformierakonnale ning Isamaa ja Res Publica Liidule reitingu madalseisu. Mittevastutamine koos vastandumisega on toonud toetust Keskerakonnale ja Vabaerakonnale. EKRE äärmuslus on pälvinud toetust, aga tõuganud neid ka eemale,» ütles Ligi.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS küsitlus näitas, et võrreldes valimistulemusega on kõige rohkem toetust kaotanud Reformierakond ning enim on kasvanud toetus Vabaerakonnale.

Praegu on Reformierakonnal toetajaid 22, sotsiaaldemokraatidel 17, Isamaa ja Res Publica Liidul kümme protsenti, valimisteaegse toetuse on säilitanud Keskerakond, nende toetus on 26 protsenti. Vabaerakonna toetus on 12 protsenti, edastades nii Isamaa ja Res Publica Liitu.

Ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on vaatamata erakonda tabanud massiivsele kriitikale säilitanud valimisteaegse toetuse, mis on seitse protsenti.

25 protsenti inimestest ei osanud oma eelistust öelda, nende osakaal ei ole toetusprotsentidesse sisse arvestatud.

Riigikogu valimised võitis Reformierakond, kes kogus 27,7 protsenti häältest, Keskerakond pälvis 24,8, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2 ja Isamaa ja Res Publica Liit 13,7 protsenti häältest. Sügisel asutatud Vabaerakonda toetas 8,7 ja seni riigikogus esindamata Konservatiivset Rahvaerakonda 8,1 protsenti hääletanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles