IRL on valmis Reformierakonnaga konsultatsioone pidama

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kandaatidest on ka Jaak Aaviksoo.
Üks kandaatidest on ka Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimees Jaak Aaviksoo ütles täna pärast tunde väldanud erakonna eestseisuse koosolekut, et IRL võttis Reformierakonna pakkumise konsultatsioonide alustamiseks vastu.

Reformierakonna juhatus otsustas täna alustada konsultatsioone nii Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu kui Vabaerakonnaga. «Me usume, et see on tõsine pakkumine,» ütles Aaviksoo, kelle sõnul seisab erakond kindlasti enda valimislubaduste eest. «Eks siin tuleb otsida ühiseid kokkupuutepunkte. Kõige lihtsam on kaitsepoliitikas, sest seal on meie seisukohad tõenäoliselt suhteliselt lähedased,» arvas ta.

Valimiste järelkaja

Aaviksoo sõnul kulus suur osa tänasest ligi kuuetunnisest koosolekust valimistel tehtu analüüsimisele. «Eks siin oli meil strateegilisi kui ka taktikalisi vigu. Kampaania oleks võib-olla pidanud paindlikum olema,» nentis Aaviksoo, lisades, et lisaks peateemale oleks võinud kampaanias teisigi teemasid käsitleda.

«Kõige olulisem on siiski see, et meil on 14 kohta riigikogus, mis on oluliselt väiksem, kui me lootsime, aga kaugeltki mitte null. Mingit traagikat küll erakonnal ei ole. Me loodame oma seisukohtadega edasi minna, ja loodetavasti koalitsioonis,» lisas ta.

Erakonna esimees Urmas Reinsalu ütles eile Postimehele, et on kaalunud valimistulemuse tõttu ka isikliku vastutuse võtmist. Sama on öelnud ka peaministrikandidaat Juhan Parts.

«Selle üle, millal erakond endale uue juhtkonna valib, arutelu veel käib. Aga me oleme konkreetsete ettepanekute arutamiseks kutsunud kokku volikogu,» rääkis Parts. Erakonna volikogu toimub märtsi teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles