Foto: Ladõnskajale sai saatuslikuks üks rikutud hääletussedel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Viktoria Ladõnskajale antud hääl tunnistati kehtetuks, sest hääletussedelil oli tehtud parandus.
Üks Viktoria Ladõnskajale antud hääl tunnistati kehtetuks, sest hääletussedelil oli tehtud parandus. Foto: Kuvatõmmis venekeelsest Aktuaalsest Kaamerast

Tasavägises võitluses sai riigikokku Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ridades praegugi parlamenti kuuluv Sven Sester, endine ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja aga jäi riigikogust välja.

Tallinnas Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital kandideerinud Ladõnskajale sai saatuslikuks üks valimissedel, kus kandidaadinumbrit oli parandatud, vahendas ERRi uudisteportaal venekeelset «Aktuaalset kaamerat». «Üks valimissedel tunnistati kehtetuks selle tõttu, et seal oli tehtud parandus. Seadus ei luba valimissedelil parandusi teha,» selgitas Tallinna valimiskomisjoni esimees Toomas Sepp.

«Kahjuks tehti esimesel häältelugemisel viga ja tunnistati see valimissedel kehtivaks, kuigi seaduse järgi on see kehtetu,» lisas ta.

Teisel sedelil, millega oli samuti antud hääl Ladõnskajale, puudus aga kohustuslik tempel. Sepp selgitas, et valimissedelil peab olema kaks templit, aga kõnealuse sedeli tagaküljel templit ei olnud.

Esialgu oli Vabariigi Valimiskomisjoni veebilehel info, et Ladõnskaja sai 1395 häält ja pääses riigikokku. Pärast häälte teistkordset ülelugemist tunnistati kaks sedelit kehtetuks ning Ladõnskaja asemel sai riigikokku Sester, kellel on nüüd üks hääl rohkem. Ka võrdse häälte arvu korral oleks riigikokku pääsenud Sester, sest ta oli erakonna üldnimekirjas tunduvalt kõrgemal kohal kui Ladõnskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles