Mikser: meil on väga hea šanss loodavas koalitsioonis olla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide valimispidu restoranis Farm
Sotsiaaldemokraatide valimispidu restoranis Farm Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser ütles valimistulemuste selgumise järel peetud kõnes, et usub, et järgmine koalitsioon tehakse kolme erakonna osalusel, ja avaldas lootust, et Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on üks neist.

SDE kogus valimistel 15,2 protsenti häältest, mis tähendab sotsidele 15 kohta riigikogus. Eelmistel riigikogu valimistel 2011. aastal sai erakond 19 kohta. «Võib-olla on see vähem, kui me mõni aeg tagasi lootsime, aga kindlasti on see piisav selleks, et sotsiaaldemokraatide võitlus parema, õiglasema, ilusama Eesti eest jätkuks,» sõnas erakonna esimees oma kõnes.

Mikser tõdes, et erakond on teinud väga korraliku kampaania ja otsekontakt on saavutatud üle 200 000 valijaga.

«Valija on kõnelnud, valija on kuningas. Järgmises parlamendikoosseisus on senise nelja erakonna asemel kuus. Ma usun, et see loob uusi võimalusi, samal ajal ka ahendab mõnede poliitjõudude mänguruumi. Ma usun, et meil on väga hea šanss olla väärikalt esindatud uues loodavas koalitsioonis,» ütles Mikser, lisades, et tema usub, et koalitsioonis saab olema kolm erakonda. Samas aga nentis ta, et väga võimalik on kahe liberaalse erakonna võimuliit.

«Ma usun, et me ei ürita kunagi valijat lüüa rahakotiga uimaseks, nagu konkurendid on seda teinud,» ütles Mikser. Esimehe sõnul ei lõppenud pingutus tänasega, vaid juba homme pingutatakse jälle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles