Vaata, kellest saavad valimistel Reformierakonna esinumbrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esinumbrid riigikogu valimistel 2015
Reformierakonna esinumbrid riigikogu valimistel 2015 Foto: Reformierakond

Reformierakonna nimekirjatoimkond esitas erakonna juhatusele kevadiste riigikogu valimiste nimekirjad.

Tallinna Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna valimisringkonnas juhib erakonna nimekirja riigikogu fraktsiooni esimees Kristen Michal. Eelmistel, 2011. aasta valimistel kandideeris ringkonna esimesena praegune peaminister Taavi Rõivas, kes seekord on nimekirja esinumber Harju- ja Raplamaal.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus on nagu ka eelmistel valimistel erakonna esinumber Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital ning eurosaadik Urmas Paet Mustamäel ja Nõmmel.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal juhib Reformierakonna valimisnimekirja kultuuriminister Urve Tiidus, Lääne-Virumaal riigikokku kuuluv Valdo Randpere ja Ida-Viru ringkonnas Deniss Boroditš. 2011. aastal oli Lääne-Eesti esinumber seekord valimistel osalemisest loobunud riigikogu liige Jaanus Tamkivi, Lääne-Virumaal Hanno Pevkur ja Ida-Virumaal Kristiina Ojuland, kes nüüd kandideerib Rahva Ühtsuse Erakonna nimekirjas.

Järva- ja Viljandimaal jätkab Reformierakonna esinumbrina riigikogu liige Jürgen Ligi, Jõgeva- ja Tartumaal saab esinumbriks riigikokku kuuluva Igor Gräzini asemel tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ning Tartus riigikogu aseesimehe Laine Randjärve asemel kaitseväe endine juhataja Ants Laaneots. Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerib nimekirja esimesena Valdo Randpere ning Pärnumaal valimistel osalemisest loobunud Rein Langi asemel Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Reformierakonna kõiki kandidaate ja nende paiknemist nimekirjades saab vaadata siit.

Reformierakonna üldkogu kinnitab valimisnimekirjad 10. jaanuaril. Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles