«Foorum»: eurovalimiste põhiteema on julgeolek

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi hoone Prantsusmaal Strasbourgis.
Europarlamendi hoone Prantsusmaal Strasbourgis. Foto: SCANPIX

Kõigi nelja valitsuserakonna esindajad leidsid ETV saates «Foorum», et Euroopa Parlamendi valimiskampaania kõige aktuaalsem teema Eestis on julgeolek.

IRLi eestseisuse liikme Margus Tsahkna sõnul on partei valimiskampaanias kasutatav Savisaare-Putini suudlust kujutav plakat sümbol sellest, missuguses olukorras on täna Euroopa - Venemaa presidendil Vladimir Putinil on igas riigis sild ning Eestis on selleks Tallinna linnapea Edgar Savisaar, vahendas ERR Uudised

«Selge on see, et kui nendel valimistel Savisaart ei oleks osalenud, siis need valimised oleks olnud kõvasti viletsamad ja magedamad: ei oleks, kellest rääkida; ei oleks, kellega vastanduda; ei oleks põnevust ja ei oleks tõelisi valimisi, Savisaar on täna teinud valimised kõigi jaoks põnevaks, õik ootavad seda tulemust, temata oleks raske seda plakatit IRLil teha,» selgitas Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu Keskerakonnast.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk nõustus, et julgeolekuteema on Eestis Euroopa Parlamendi valimistel kõige aktuaalsem.

SDE peasekretär Indrek Saar ütles, et valimiste põhiküsimus pole persoonid või dramaatilised plakatlikud kujundid, vaid see, mis Euroopast saab - pärast valimisi on tema hinnangul Euroopa Liidu ees põhimõtteline valik, kui tugev ja ühtne on Euroopa ning kui suurt rolli ta mängib rahvusriikide jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles