Kesknoored kurdavad riigi rahatoe kadumise pärast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Terik.
Tiit Terik. Foto: Raigo Pajula.

Riigil on kitsas - haridusminister Tõnis Lukas jättis mõnede parteide noorteorganisatsioonid rahast ilma.

Keskerakonna noortekogu on nüüd arvamusel, et Lukas on asunud neid hävitama, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kui me näeme seda, et sõprus ministeeriumiga on katuseorganisatsioonile kallim kui oma liikmesorganisatsioonid, siis absoluutselt on meil võimalus kasutada võimalust oma õiguste kaitseks minna kohtusse ja paluda hinnata kohtul seda, kas minister on käitunud õigesti ja kui objektiivselt või subjektiivselt erinevate organisatsioonide puhul on tehtud hindamistööd,» rääkis Keskerakonna noortekogu esimees Tiit Terik.

Minister jagas 13 noorteorganisatsioonile enam kui 7,5 miljonit krooni, kuid jättis esmakordselt täiesti rahastamata erakondade noorteorganisatsioonid.

«Riik ei ole raha kelleltki ära võtnud. Kui selle aasta eelarvenumbrid teatavaks said - sellel aastal väheneb eelarvetoetus noorteorganisatsioonidele, kuna eelarve võimalused vähenevad eelmise aastaga võrreldes - siis haridusministeerium andis kohe teada, et järgmisel aastal parteilised noorteorganisatsioonid rahalisi vahendeid noorteorganisatsioonide toetuse rahast ei saa, sest erakondi rahastatakse riigieelarvest niikuinii,» selgitas minister Tõnis Lukas.

Noorte poliitikute sõnul tuleb kindlasti uurida, millistele nö. mittepoliitilistele organisatsioonidele haridus- ja teadusministeerium raha eraldas ning kes nende taga tegelikult seisavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles