Sotside arvates ähvardab Eestit kaheparteistumine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas valimistele minnakse koos või eraldi, peaks Indrek Saare sõnul selge olema suveks.
Kas valimistele minnakse koos või eraldi, peaks Indrek Saare sõnul selge olema suveks. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatide arvates ähvardab Eesti poliitikamaastikku kaheparteistumine, kus omavahel jagavad valijad ära Reformierakond ja Keskerakond.

Erakonna aseesimehe Indrek Saare sõnul on sotside ülesanne leida nende valijate toetus, kes ei taha valida paremerakondi ega ka Keskerakonda, vahendas ERR Uudised Vikerraadio uudised.

«Ma arvan, et lähiajal hakkab kogu üldsuse jaoks selginema veelahe, kus on erakonnad, kes võitlevad põhimõtteliselt demokraatia eest ja erakonnad, kes tegelevad tsentraliseerimisega ehk püüavad jõuda kaheparteisüsteemi juurde,» rääkis Indrek Saar.

«Seal ma lahutaksin üksteisest erinevatele tiibadele Reformierakonna ja Keskerakonna, kes on nn ühes paadis ning kõik teised erakonnad. Tegelikkuses jookseb see veelahe sealt, kas me tahame laiapõhjalisel demokraatial põhinevat ühiskonda või tsentraliseeritud ühiskonda,» sõnas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles