Keskerakond teeb Rahvaliidule ühinemisettepaneku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Keskerakond ja Rahvaliit panevad leivad ühte kappi?
Kas Keskerakond ja Rahvaliit panevad leivad ühte kappi? Illustratsioon: Montaaž: Lennart Rikk

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul teeb keskpartei täna Rahvaliidule ettepaneku erakondade ühinemiseks.

«Just praegu antakse riigikogus Rahvaliidu esimehele Karel Rüütlile üle ettepanek,» rääkis Savisaar täna veidi pärast kella 12 Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil. «Nimelt me teeme Rahvaliidu juhatusele ettepaneku alustada ametlikke kõnelusi Rahvaliidu liitumiseks Keskerakonnaga.»

«Meie jõudude mobiliseerimine võiks olla kasulik nii nendele inimestele, kes toetavad Keskerakonda, kui ka nendele 4900-le või 4600-le, kes hääletasid Rahvaliidu poolt siin Tallinnas,» lisas ta.

Savisaare sõnul on kahe partei positsioonides palju ühist ning «selline enda sõna maksmapanek nõuab jõudude koondamist ja ma usun, et ka Rahvaliit saab sellest aru».

«Ma juhin tähelepanu sellele, et Keskerakonna ja Rahvaliidu kongressid on sel aastal samal päeval - 5. detsembril,» lisas ta. «See võikski olla hea märk, et ühinemiskõnelused võiksid leida kandepinda ja toetust mõlema erakonna liikmeskonnas.»

«Tuleb öelda, et ma pole sellisest ettepanekust kuulnudki,» ütles Postimees.ee`le Rahvaliidu aseesimees Kajar Lember. «Peab ütlema, et see ettepanek on väga üllatav, sellest teemast pole sõnagagi kusagil juttu olnud ning Rahvaliit pole kellegagi pidanud ega ole pidamas mingisuguseid ühinemisläbirääkimisi. Et selles mõttes on see ettepanek kummaline.»

Lember ei tahtnud ettepaneku värskusele viidates anda mingit hinnangut sellele, kas Rahvaliidul tasub see pakkumine vastu võtta või mitte.

Homme koguneb korraliselt Rahvaliidu juhatus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles