Reformierakond kogus kõige rohkem annetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Graafika: PM

Tibatilluke osa kolmest miljonist toetuskroonist, mille Reformierakond kolmandas kvartalis kogus, tuli Keskerakonna liikmelt.




1997. aastast Keskerakonda kuuluv Virgo Kruve, kes kandideerib kohalikel valimistel Rakveres, on oma veebipäevikus Reformierakonda siiani pigem kirunud. Ometi annetas ta septembris oravaparteile 25 krooni. Sama suure summaga toetas Kruve Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Ühtekokku õnnestus Reformierakonnal kolmandas kvartalis koguda 2,84 miljonit krooni, Keskerakonna noos oli enam kui miljoni krooni võrra väiksem.

Kui oravapartei tuludest moodustasid märkimisväärse osa suured kingitused ettevõtjatelt – näiteks Toomas Luman annetas parteile 200 000 krooni –, siis Keskerakond sai raha oma hästi distsiplineeritud poliitikutest liikmetelt, sest nood maksid osa oma palgast erakonna kassasse.

Näiteks riigikogu liige Olga Sõtnik ei pidanud paljuks loovutada parteile suurem osa oma kolmanda kvartali sissetulekust ehk 100 000 krooni.

«On valimiste aasta ning kuna olen Keskerakonna nimekirjas kõrgel kohal, on erakond minu reklaamimisele palju kulutanud,» põhjendas Sõtnik.

Ülejäänud parteid jäid Kesk- ja Reformierakonnast suurusjärgu võrra maha, kõige vähem ehk 10 700 krooni suutis kahe annetaja abiga koguda roheliste erakond.

Viimase üks toetajaid oli erakonna liige ja riigikogu roheliste rühma juht Valdur Lahtvee, kes annetas 8700 krooni. Lahtvee selgitas, et toetas erakonda, sest võis seda endale lubada.

Lahtvee möönis, et oleks parem, kui partei oleks jõukam, sest rahanappuse tõttu on roheliste valimiskampaania olnud tagasihoidlik. Samas pole parteil erinevalt mitmest teisest ka võlakoormat turjal.

Suurtoetajad
Reformierakond
Ralf Õng 500 000 krooni; Mart Kont, Andres Hermet, Toomas Luman, Mati Kadak 200 000 krooni; Meelis Munski 120 000 krooni; Toivo Alt, Arti Arakas, Piret Tärno 100 000 krooni
Keskerakond
Toomas Sepp 152 000 krooni;
Olga Sõtnik 100 000 krooni
IRL
Margus Tsahkna 40 000
SDE
Hanno Matto 25 000 krooni
Rahvaliit
Karin Jaanson 12 000
Eestimaa Rohelised
Valdur Lahtvee 8700

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles