IRL langetab otsuse enne istungit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Photo Factory
Postimees.ee küsis parlamendierakondade esindajatelt, milliste mõtetega lähevad nad vastu homsele riigikogu istungile, kus tuleb arutusele õiguskantsler Indrek Tederi ettepanek lõpetada seadusevastane olukord, mis tekkis ebapiisava käibemaksutõusust ette teatamisega.

Vastab IRLi peasekretär Margus Tsahkna.

Kas teie erakond peab vajalikuks osaleda esmaspäevasel riigikogu istungil? Miks?

IRL osaleb kindlasti riigikogu erakorralisel istungil, oleme ise ka selle kokkukutsujad. Õiguskantsler on teinud konkreetse ettepaneku ja tema väide, et käibemaksu tõstmine on põhiseadusega vastuolus, on väga tõsine, millele riigikogu peab kindlasti reageerima.

Milline on teie erakonna lahendus tekkinud käibemaksuvaidlusele?

Enne riigikogu istungit koguneb meie fraktsioon ja siis arutame mitte ainult õiguskantsleri konkreetset ettepanekut vaid tekkinud olukorda laiemalt - kas on vajadus mingite täiendavate lahenduste järele. Käibemaksu otsuse tagasikeeramist me suure tõenäosusega ei toeta, kuna see tekitaks täiendava segaduse meie maksukeskkonnas, mis kahjustaks niigi raskes olukorras olevat majandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles