Savisaar: Tarandi valijad toetavad sügisel Keskerakonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja ja Edgar Savisaar, parempoolne Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.
Vilja ja Edgar Savisaar, parempoolne Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avaldas erakonna volikogus poliitilist ettekannet tehes arvamust, et möödunud europarlamendi valimistel oma protestihääle üksikkandidaat Indrek Tarandile andnutest võib suur osa anda kohalikel valimistel hääle anda Keskerakonnale.

«Keskerakond ja üksikkandidaat Tarand, kes kahe peale kogusid üle poole kõigist häältest, esinesid mõlemad selgete protestiloosungitega. Kui Tarand protestis erakondlikkuse ja suletud nimekirjade vastu, nagu ta ise väljendas, siis Keskerakond protestis Ansipi valitsuse poolt tekitatud majanduskaose ja sealt tuleneva sotsiaalse tasakaalu kadumise vastu ühiskonnas,» rääkis Savisaar.

Samas leidis ta, et kui Keskerakonnal oli lisaks protestile pakkuda ka positiivne programm, siis Tarandil see puudus. Seetõttu jäi Savisaarele selgusetuks, miks tervelt veerand valijaskonnast seda kandidaati toetas.

Savisaare arvates näitasid Tarandile antud hääled, et ühiskonnas on toimumas protsessid, mida erakonnad on seni alahinnanud.

Savisaare hinnangul päästsid Keskerakond ja Tarand nende valimiste aktiivsuse. «Võrreldes eelmise korraga on ligi 20-protsendiline valimisaktiivsuse kasv enam kui tubli saavutus.»

Keskerakonna esimees oli optimistlik ka sügiseste omavalitsusvalimiste suhtes. «Ma ei näe mingit põhjust, miks suur osa Tarandi valijast ei võiks sügisel toetada Keskerakonda,» ütles ta. «On ju paljuski meie protestid sarnased. Poliitülbus ja lugupidamatus partnerite suhtes on
meile sama vastukarva kui Tarandi valijale. Võidujooks Tarandi valijate häältele on juba alanud,» kinnitas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles