Eesti Reformierakond- nr. 106

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond
Reformierakond Foto: www.reform.ee

Reformierakonna kava Euroopa Parlamendi valimisteks -
PARIM PLAAN

majanduskasvu ja julgeoleku tagamiseks

PLAAN EESTI MAJANDUSKASVU TAASTAMISEKS

Seame euro ja majanduse elavdamise esikohale!

Reformierakond seisab selle eest, et Eesti võtaks euro kasutusele võimalikult kiiresti, sest see on kasulik Eesti inimestele ja majandusele. Euro suurendab usaldust Eesti kui areneva majanduskeskkonna vastu ning laob aluse Eesti uuele majanduskasvule.

* Reformierakond seisab euro kiire kasutuselevõtu eest!

Seisame madalate maksude ja iseseisva maksupoliitika eest!

Reformierakond ei lase sisse seada üle-euroopalisi makse ja jätkab tööjõumaksude vähendamist Eestis. Võitleme tulumaksu vähendamise eest 18%ni ja sotsiaalmaksule tarku töökohti soosiva lae kehtestamise eest Eestis. Me ei lase ära rikkuda Eesti head majanduskeskkonda. Reformierakond ei ole lasknud ega lase ka tulevikus Eestis kehtestada astmeliselt kasvavat tulumaksu, sest nii nagu üle-euroopalised maksud tähendaks seegi täiendava raha võtmist Eesti inimeste taskust. Oma töö vilja kasutamise üle otsustagu iga inimene ise. Eesti maksude üle otsustagu ainult Eesti parlament. Reformierakond seisab Eesti madalate maksude ja Eesti iseseisva maksupoliitika eest.

* Reformierakond ei lase ühtlustada tulumaksupoliitikat Euroopa Liidus ja rikkuda Eesti head maksusüsteemi!
* Reformierakond seisab selle eest, et maksud jäävad madalaks!

Võitleme targa majanduse ülesehitamise eest!

Reformierakond toetab Lissaboni strateegia eesmärki muuta Euroopa maailma konkurentsivõimelisimaks piirkonnaks. Selleks tuleb ühise põllumajanduspoliitika ja regionaalfondide raha juhtida haridusse, teadus- ja arendustegevusse ning infrastruktuuri.

Seisame selle eest, et Euroopa Liidu järgnevate aastate eelarveprioriteet oleks investeeringud uurimistegevusse, uuenduslikkusesse, infrastruktuuri ja keskkonnakaitsesse.

* Reformierakond võitleb selle eest, et Euroopa Liidu eelarveraha kasutataks targa majanduse ülesehitamiseks!

Toome Eestisse rohkem tarku töökohti!

Reformierakond seisab selle eest, et Eestisse tuleks rohkem tarku töökohti. Uute kõrgepalgaliste töökohtade teke suurendab Eesti inimeste heaolu ja vähendab tööpuudust. Me seisame Eesti ja Euroopa soodsa maksukliima ning tööturu paindlikumaks muutmise eest - sest just need kaks annavad ettevõtjale kindlustunde ja ärgitavad uusi inimesi tööle palkama. Reformierakond toetab Euroopa Liidu „sinise kaardi" sisseviimist, mida haldab iga liikmesriik ja mis lihtsustab kõrgelt haritud tippspetsialistide kaasamist uute töökohtade loomiseks Eestis.

* Reformierakond seisab tarku töökohti soosiva maksu- ja tööturupoliitika eest!

Võitleme kodaniku- ja ettevõtjasõbraliku seadusandluse eest!

Reformierakond seisab Eesti e-riigi kogemuste rakendamine eest Euroopas, mis vähendab mõttetut paberibürokraatiat ja kiirendab asjaajamist. Sel eesmärgil peame oluliseks, et Eestist kujuneks Euroopa Liidu infotehnoloogiline keskus. Me seisame selle eest, et Euroopa asjade ajamine oleks lihtne, odav ja tavakodanikule mugav. Meie siht on kodanikusõbralik Euroopa. Reformierakond võitleb selle eest, et Euroopa Liit alustaks programmiga „Paberivaba asjaajamine", mille eesmärk on digitaliseeritud dokumendihalduse ja kirjavahetuse sisseviimine. Me toetame direktiivide revisjoni ja vajadusel nende kehtetuks tunnistamist eesmärgiga lõpetada ülereguleerimine ja vähendada bürokraatlikke ettekirjutusi.

* Reformierakond seisab selle eest, et muuta Euroopa juhtimine läbipaistvamaks ja majanduskeskkond tõhusamaks: rohkem e-lahendusi, vähem bürokraatiat ja direktiive!

Seisame vaba turu ja Eesti ettevõtjate võrdsete võimaluste eest!

Reformierakonna esindajad Euroopa Parlamendis vastutavad selle eest, et seadused oleksid lihtsad ja õiglased ega tekitaks ebavõrdset olukorda Eesti ettevõtetele. Reformierakond seisab kõikide Eesti ettevõtjate ja põllumeeste vaba juurdepääsu kindlustamise eest kogu Euroopa turul. Me oleme vastu mistahes Euroopa riigi valitsuse soovile luua oma tootjatele või tervetele majandusharudele riigi toetuste kaudu eeliseid Eesti tootjate ees. Eesti inimesed on töökad ja nutikad. Meil on kõik eeldused vaba ja võrdse konkurentsi korral Euroopas tõsta tunduvalt Eesti inimeste sissetulekuid ja heaolu.

* Reformierakond seisab selle eest, et Eesti ettevõtjatel oleksid Euroopa turul võrdsed võimalused!

Toetame investeeringuid uutesse tehnoloogiatesse!

Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa Liidu struktuurifondid investeeriksid uutesse tehnoloogiatesse, mis tagavad madala süsinikujalajäljega tugeva majanduse tekke. Mure kliimamuutuse ja energiavarude üle loob ainulaadseid võimalusi tehnoloogilisteks uuendusteks. Investeeringute suurendamine uuenevatesse tehnoloogiatesse on oluline meie energiavarude kindlustamiseks vajalike uuenduslike lahenduste leidmiseks.

* Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa Liidu struktuurifondid investeeriksid uutesse tehnoloogiatesse!

Seisame Eesti elanike töötamisvõimaluse eest kogu Euroopas!

Reformierakond soovib Eesti inimestele kehtestatud teistes riikides töötamise piirangute kohest tühistamist. Euroopa tööruumi avamine viib töötasude ühtlustumiseni, mis Eesti inimestele tähendab palgatõusu. Eestlased väärivad rahvusvahelist töökogemust esimesel võimalusel. Samas seisame selle eest, et iga välismaal töötav Eesti inimene naaseks kodumaale, tuues kaasa uusi oskusi ja kogemusi.

* Reformierakond võitleb Eesti elanike õiguste eest vabalt töötada Euroopa Liidu mistahes riigis!

Toetame teadmiste vaba liikumise muutmist Euroopa Liidu viiendaks põhivabaduseks!

Reformierakond toetab teadmiste vaba liikumise muutmist Euroopa Liidu viiendaks põhivabaduseks inimeste, kaupade, teenuste ja kapitali vaba liikumise kõrval. Teadmiste vaba liikumine liikmesriikide vahel on oluline, et soodustada leiutamist ja avastamist ning Euroopa muutmist maailma konkurentsivõimelisimaks targaks majanduseks. Me toetame intellektuaalse omandi ühtse turu loomist, teaduslikel põhjustel teises ELi riigis õppivate või töötavate ELi kodanike töö- ja elamislubade nõude kaotamist, õpilasvahetuste edendamist ning kutseoskuste täielikku vastastikust tunnustamist kõikjal EL-is. Reformierakond kutsub üliõpilasi üles kasutama võimalusi õppida ka teistes Euroopa ülikoolides.

* Reformierakond seisab teadmiste vaba liikumise võimaldamise eest Euroopas!

Võitleme Eesti põllumeestele soodsama Euroopa põllumajanduspoliitika eest!

Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa Liit reformiks põhjalikult ühist põllumajanduspoliitikat ning teeks lõpu tänasele ebaausale konkurentsile Eesti põllumehe suhtes. Eesti põllumeestel on kõik eeldused vaba ja ausa konkurentsi korral Euroopas läbi lüüa ning tõsta seeläbi Eesti inimeste sissetulekuid ja heaolu. Euroopa ühtne põllumajanduspoliitika tuleb asendada turule orienteeritud maaelu- ja keskkonnapoliitikaga, mis kindlustab ohutu ja tervisliku toidu tarbijatele ning jõukuse ja euroopaliku elukeskkonna kõikjal Eestis. Toetades Euroopa põllumajanduspoliitika radikaalset reformi muudame Eesti maapiirkonnad puhtaks ja jõukaks euroopalikuks maakeskkonnaks!

* Reformierakond võitleb ELi ühise põllumajanduspoliitika radikaalse reformi eest, mis kindlustaks Eesti põllumeeste võrdse kohtlemise ja vabastaks raha keskkonnakaitseks ning targa majanduse ülesehitamiseks!

Toetame jõulisi samme Euroopa Liidu ühtse turu väljaarendamiseks!

Reformierakond võitleb selle eest, et kujundada Euroopa Liidu siseturust ka tegelikkuses ühtne ja vaba turg. Tänased riikide erihuvidest tulenevad ühtse turu toimimise takistused tuleb kõrvaldada ning laiendada Euroopa Liidu ühtset turgu energeetika, postiteenuste, rahandusteenuste, raudteede ja tervishoiuteenuste valdkonda. Toetame jõupingutusi Maailma Kaubandusorganisatsiooni uue kokkuleppe saavutamiseks, mis võimaldab vabamat kaubandust, kaitseb investoreid ja intellektuaalset omandit ning annab arenevatele riikidele parema ligipääsu Euroopa Liidu turgudele.

* Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa Liidust saaks edukalt toimiv ühtne siseturg!

Seisame mahukate Euroopa investeeringute jätkumise eest Eesti infrastruktuuri!

Reformierakond seisab selle eest, et jätkuksid Euroopa Liidu investeeringud Eestile olulise infrastruktuuri rajamiseks nii energeetika, teede, ühistranspordi, vee- ja kanalisatsiooni, turismi kui kultuuri vallas. Reformierakond hoolitseb selle eest, et Eestile eraldatud Euroopa Liidu raha kasutataks majanduse elavdamiseks võimalikult tõhusalt. Läänemerest on saanud Euroopa Liidu sisemeri ja Euroopa Liidu Läänemere strateegia on sõnastanud Põhjala riikide ühishuvid. Nende ühiste eesmärkide saavutamiseks jätkame tööd selle nimel, et Euroopa Liidu Läänemere strateegia rahastamine lülitataks Euroopa Liidu finantsperspektiivi 2014-2020.

* Reformierakond võitleb selle eest, et Euroopa rahalisel toel saaks Eesti nüüdisaegse infrastruktuuriga edukaks riigiks!

Kaitseme Eestis edukalt toimivaid lahendusi!

Reformierakonna algatusel on Eesti läbi viinud tulumaksureformi langetades maksumäära 26%lt 21%le ja vabastades ettevõtete investeeringud tulumaksust ning seadnud sisse sündimust oluliselt tõstnud vanemahüvitise. Me ei lase Eestis edukalt toimivaid majandus- ja sotsiaalpoliitilisi lahendusi ära lõhkuda! Reformierakond seisab selle eest, et uute ideede otsimine ja rakendamine majanduse edendamiseks ning sündivuse suurendamiseks muutuks Euroopa südameasjaks ja Eesti visiitkaardiks Euroopas.

* Reformierakond kaitseb Eesti peresid ja pensionäre, emasid ja väikesi ilmakodanikke vastutustundetute poliitikute lammutustegevuse eest Eestis ja Euroopas!

Teeme Tallinnast Euroopa pealinna!

Reformierakond seisab selle eest, et Tallinnast saaks aastal 2011 kõigi aegade kõige edukam Euroopa kultuuripealinn. Seisame selle eest, et eesti keel ja kultuur püsiks läbi aegade. Toetame Eesti kõrgkultuuri viimist Euroopasse. Rikkalik ja eripärane kultuuriruum on Euroopa suurim konkurentsieelis. Eestil on selle säilitamisel suuremgi roll kui Euroopa suurriikidel.

* Reformierakond soovib kujundada Tallinnast aastal 2011 kultuuriprogrammilt ja majanduslikult edukaima Euroopa kultuuripealinna läbi aegade!

PLAAN EESTI JULGEOLEKU SUURENDAMISEKS

Toetame Euroopa Liidu iseseisva kaitsevõime arendamist tugevas partnerluses NATOga!

Reformierakond toetab Euroopa Liidu suhete tugevdamist NATOga ning Euroopa enda kaitsevõimekuse kiiret väljaarendamist tihedas koostöös NATOga. Toetame Euroopa Liidu julgeoleku- ja kaitsealase koostöö arendamist, et tagada Euroopa kodanike ja väärtuste kaitse ning suurendada Euroopa rolli rahu ja julgeoleku tagamisel maailmas. Pooldame Euroopa Liidu kiirreageerimisüksuste ja kaitseagentuuri väljaarendamist ning ühise küberkaitsepoliitika väljatöötamist. Toetame Euroopa sõjaväe järk-järgulist väljaarendamist, et laiendada Euroopa sõjalist ja tsiviilvõimekust. Näeme ideaalina, et kogu Põhjala oleks hõlmatud kolme olulise raamistikuga: NATO (täna ei hõlma Soomet ja Rootsit), EL (väljas Norra ja Island), eurotsoon (väljas Eesti, Läti, Leedu, Taani, Rootsi, Island, Norra). Selliselt ühtne Põhjala looks Eestile uuel tasemel poliitilise ja majandusliku julgeoleku ning tugevdaks Põhjala positsiooni Euroopa Liidus.

* Reformierakond seisab Euroopa kaitsevõime ja Põhjala julgeoleku suurendamise eest koostöös NATOga!

Seisame hea Euroopa Liidu võimekuse ja prestiiži tõusu eest!

Reformierakond toetab Lissaboni lepingu jõustumist, mis muudab Euroopa Liidu otsustusprotsessi lihtsamaks ja kiiremaks ning seab sisse ühtse välis- ja julgeolekupoliitika kujunemist soodustava Euroopa Liidu välisteenistuse. Me toetame ÜRO Julgeolekunõukogu reformi, mille tulemusel Euroopa saaks tugevama positsiooni.

* Reformierakond toetab Euroopa Liidu mõjuvõimu suurenemist maailmas!

Toetame Euroopa Liidu ühise energiapoliitika väljakujundamist!

* Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa Liit kujundaks kiiresti tervikliku lähenemise energiajulgeoleku edendamisele, võttes seejuures arvesse nii majanduslikud, keskkonna- kui ka poliitilised tegurid. Reformierakond seisab selle eest, et:
* energiavarustust käsitletaks Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitika lahutamatu osana;
* arendataks välja Euroopa ühtne energiaturg, mis põhineb suurimal võimalikul konkurentsitasemel ning loodaks uued Euroopa Liidu sisesed energiaühendused;
* asutataks Euroopa energeetikaamet, mis tagab toimiva järelevalve vaba konkurentsi toimimise üle Euroopa Liidu turul;
* Euroopa Liit toetaks tugevamalt tuumareaktorite energiale üleminemist Euroopa Liidu energiapoliitika osana;
* Euroopa Liit panustaks rahaliselt märgatavalt rohkem energeetika uurimisse ja uuendustesse, keskendudes taastuvenergia, energiasäästu ja energiajulgeoleku valdkondadele;
* Euroopa Liit mõistaks tungivalt hukka energiatarnija positsiooni väärkasutamise poliitilise surve osutamiseks tarbijariigile, ning näitaks üles solidaarsust liikmesriigiga, kes langeb sellise suhtumise ohvriks;
* Euroopa Liit seisaks tugevalt vastu gaasi eksportivate riikide või ettevõtete ülemaailmse kartelli moodustamisele;
* Euroopa Liidu riigid tugevdaksid koostööd energiaallikate ja transiidimarsruutide mitmekesistamiseks, fossiilsete kütuste osakaalu vähendamiseks ning energiatõhususe suurendamiseks.

Seisame Euroopa ühtse Venemaa-suunalise poliitika kujundamise eest!

Reformierakond seisab selle eest, et Venemaale ei tehtaks Euroopaga suhtluses põhjendamatuid erandeid. Seisame Euroopa Liidu ühtse Venemaa-poliitika eest. Toetame Venemaa õiglase kohtlemise põhimõtet - viisavabaduse, vabakaubanduse või muude õiguste andmisel suhetes Euroopa Liiduga ei tohi teha järeleandmisi euroopalike standardite järgimise osas. Reformierakond vaatleb Venemaad kui koostööpartnerit, kellega dialoogi pidamine on Euroopa Liidu huvides. Peame oluliseks Eesti piiriülest koostööd Venemaaga. Mistahes agressiivsus oma lähinaabrite suunal ohustab Euroopa Liidu julgeolekut ja selle ilmingutele tuleb ühiselt otsustavalt vastu astuda.

* Reformierakond seisab Euroopa ühtse ja realistliku Venemaa-poliitika eest, mis tugineb võrdsele partnerlusele ning inimõiguste ja demokraatia põhimõtetele!

Ehitame turvalise ja kurjategijatele suletud Euroopa!

Reformierakond seisab tugeva kontrolli eest ELi piiridel ning töötab selle nimel, et Euroopa seisaks kuritegevuse vastu ühiselt ja ühendatult. Me toetame Euroopa Liidu prokuröri ametikoha asutamist, Europoli laienemist, Eurojusti tugevdamist ning karistusseadustike kooskõlastamist, et tõhustada võitlust rahvusvahelise kuritegevusega. Me pooldame tõkete kõrvaldamist politsei ja eriteenistuse koostöölt ning nendevahelise andmevahetuse soodustamist. Rahvusvahelise kuritegevuse ja terrorismi tõkestamine ei tohi aga kahjustada isikuvabadusi, seepärast peame oluliseks anda riikidele ja parlamentidele suur otsustusõigus kriminaal- ja immigratsioonialase ühispoliitika kujundamisel. Seame eesmärgiks, et Euroopa Liidust saaks ühtne eraõiguslik ruum.

* Reformierakond seisab turvalise Eesti ja Euroopa eest, kus isikuvabadused on kaitstud!

PLAAN ROHELISE EUROOPA LOOMISEKS

Kujundame rohelise, vastutustundliku ja keskkonnasäästliku Euroopa!

Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa Liit kujuneks oma kodanikele ökoloogiliselt vastutustundlikuks ja keskkonnasäästlikuks elukeskkonnaks. Me tunnistame looduslike ökosüsteemide, nagu metsade ja märgalade elulist tähtsust maailma kliima püsimisele ja bioloogilise mitmekesisuse toetamisele ning kutsume riike neid säilitama, kaitsma ja laiendama. Võrreldes muu Euroopaga on Eestis veel palju puhast ja saastamata loodust ja ainulaadse elukooslusega piirkondi. See on meie ainulaadne vara niihästi loodusturismi kui ökoloogilise mõttelaadi süvendamiseks. Reformierakond:

* seisab selle eest, et Eesti kogemus looduskeskkonna austamisel ja säästlikul kasutamisel kujuneks eeskujuks meie partnereile Euroopa Liidus;
* toetab ühtse põllumajanduspoliitika reformimist, et Euroopa talunikud suudaksid paremini vastata ülemaailmsele nõudlusele keskkonnasäästlikult toodetud toiduainete järele;
* seisab selle eest, et Euroopa Liit rahastaks taastuvenergia, eriti teise põlvkonna biokütuste uurimist;
* kutsub liikmesriike täitma kohustust vähendada 2012. aastaks kasvuhoonegaaside emissioone 8% võrra võrreldes 1990. aasta tasemega;
* toetab säästvate transpordivormide arendamist, muuhulgas kutsub looma Euroopa integreeritud raudteevõrgustikku.

PLAAN VABADUSE JA DEMOKRAATIA EDENDAMISEKS EUROOPAS

Seisame vaba Euroopa eest!

Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa toetaks demokraatia ja vaba meedia arengut Lääne-Balkanil, Ukrainas, Georgias, Valgevenes, Moldovas, Armeenias, Aserbaidžaanis ja Venemaal. Eesti on hea eeskuju euroopalikuks riigiks saamise teel. Meie kogemused on vajalikud uue ja demokraatliku Euroopa loomisel. Eesti panus naabrite arengusse on oluline, sest demokraatlikud naabrid on Eesti enda täiendav julgeolekutagatis. Toetame viisavabaduse sisseviimist Euroopa Liidu naabruspoliitika sihtriikidega, ennekõike Lääna-Balkani riikide, Ukraina, Moldova ja Lõuna-Kaukaasia riikidega. Seisame õiglase ja võrdse kohtlemise põhimõtte range järgimise eest kõigi uute liikmete vastuvõtmisel Euroopa Liitu tulevikus. Uued liikmed peavad olema võimelised täitma samu nõudeid, mida pidi liitumiseks täitma Eesti ja tingimused täitnud peavad kõik saama võimaluse liituda Euroopa Liiduga.

Seisame inimõiguste, demokraatia ja põhivabaduste eest!

Reformierakond seisab Euroopa Liidu põhiväärtuste - rahu, stabiilsuse, jõukuse ja vabaduse - eest! Nende väärtuste kaitsmiseks soovime isikuvabadusi kitsendavate seaduste kaotamist, aitame kaasa kolmandate riikide demokraatiapüüdlustele ja teeme koostööd tugevamate sanktsioonide rakendamiseks riikide vastu, kes rikuvad oma kodanike inimõigusi. Reformierakond soovib muuta arenguabi andmist tõhusamaks ja sihipärasemaks.

* * *

Lennart Meri on öelnud: "Eesti ei ole pisike! Meie keel on hämmastavalt rikas. Selles on põhjus, miks me ei saa rääkida Eestist kui väikesest riigist." Reformierakond seisab selle eest, et Euroopa kodanike huvi ilusa eesti keele ja selle õppimise vastu Euroopas kasvaks.

KRISTIINA OJULAND

Erakond: Eesti Reformierakond


Sünniaeg: 17.12.1966


Sünnikoht: Kohtla-Järve, Eesti


Töökoht: Riigikogu


Amet: Riigikogu aseesimees


Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, jurist, Tartu Ülikool, 1990


Teaduslik kraad: Magistrikraad

URMAS PAET
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 20.04.1974
Sünnikoht: Tallinn, Eesti
Töökoht: Vabariigi Valitsus
Amet: välisminister
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, politoloogia, Tartu Ülikool, 1996
Teaduslik kraad: Bakalaureusekraad

IGOR GRÄZIN
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 27.06.1952
Sünnikoht: Tartu, Eesti
Töökoht: Riigikogu
Amet: Riigikogu liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Õigusteaduskond, Tartu Ülikool, 1975; Aspirantuur, Moskva Õigusinstituut, 1979; Doktorantuur, NSVL Teaduste Akadeemia Riigi ja Õiguse Instituut, 1987
Teaduslik kraad: professor

SILVER MEIKAR
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 12.02.1978
Sünnikoht: Tartu, Eesti
Töökoht: Riigikogu
Amet: Riigikogu liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Diplomiõpe, Majandusteaduskond, Tartu Ülikool, 2005
Teaduslik kraad:

RAIVO JÄRVI
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 23.12.1954
Sünnikoht: Pärnu, Eesti
Töökoht: Riigikogu
Amet: Riigikogu liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, Eesti Riiklik Kunstiinstituut, 1979
Teaduslik kraad:

MATI RAIDMA
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 07.04.1965
Sünnikoht: Iisaku, Eesti
Töökoht: Riigikogu
Amet: Riigikogu liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, insener, Moskva Kõrgem Tuletõrjetehniline Kool, 1993
Teaduslik kraad: magistrikraad

LAINE JÄNES
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 30.07.1964
Sünnikoht: Moskva, Venemaa
Töökoht: Vabariigi Valitsus
Amet: kultuuriminister
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, muusikamagister, Eesti Muusikaakadeemia, 1996
Teaduslik kraad: magistrikraad

HANNES ASTOK
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 25.09.1964
Sünnikoht: Tallinn, Eesti
Töökoht: Riigikogu
Amet: Riigikogu liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, ajakirjandus, Tartu Ülikool, 1990
Teaduslik kraad: magistrikraad

URVE TIIDUS
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 06.06.1954
Sünnikoht: Rapla, Eesti
Töökoht: Kuressaare Linnavalitsus
Amet: linnapea
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, filoloogia, Tartu Ülikool, 1977
Teaduslik kraad: bakalaureusekraad

TÕNIS KÕIV
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 29.10.1970
Sünnikoht: Tallinn, Eesti
Töökoht: Riigikogu
Amet: Riigikogu liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, Õigusteaduskond, Tartu Ülikool, 1995
Teaduslik kraad: bakalaureusekraad

REIN LANG
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 04.07.1957
Sünnikoht: Tartu, Eesti
Töökoht: Vabariigi Valitsus
Amet: justiitsminister
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, Õigusteaduskond, Tartu Ülikool, 1980
Teaduslik kraad: magistrikraad

KALEV KALLEMETS
Erakond: Eesti Reformierakond
Sünniaeg: 18.04.1979
Sünnikoht: Taebla, Eesti
Töökoht: OÜ Gutsch
Amet: Juhatuse liige
Haridus, õppeasutus, eriala: Kõrgharidus, majandusteadused, Tallinna Tehnikaülikool, 2002; Estonian Business School, finantsjuhtimine, 2008
Teaduslik kraad: magistrikraad

Copy
Tagasi üles