Saarts: Ansipi taandumine ei pruugi loodetud efekti anda

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansipi lubadus enam järgmist valitsuskoalitsiooni mitte moodustada seab politoloog Tõnis Saartsi hinnangul partei õlule raske koorma leida keegi, kes mõjuks värskena.

«Reformierakond on olnud nii kaua võimul, et isegi kui tuleb uus juht, kas teda õnnestub näidata uue ja värskena? Et kas see tundub usutav pärast pikka võimuloleku perioodi, see dilemma - kas juhivahetus loob seda, mida valijad ootavad - on nende jaoks päris tõsine,» rääkis Saarts intervjuus Vikerraadiole, vahendas ERRi uudisteportaal.

Seda, et Ansip täiesti suurest poliitikast lahkuks, politoloog ei usu: «Ei usu, et ta täielikult lahkub ega siirdu näiteks Euroopa struktuuridesse - Ansipi-suguse kaliibriga mees vaevalt poliitkast täiest kõrvale jääb.»

Ansipi lubadust troon loovutada tuleks Saartsi arvates tänasel päeval võtta ikkagi mõnevõrra ettevaatlikult, sest hiljem võidakse ikka öelda, et olukord on muutunud, toona mõtlesime nii, aga nüüd on teine olukord ja ikkagi tuleb see valitsus teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles